Kevin Schijven Kevin Schijven
04/09/2023 08:27 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 08:27

Marktupdate: Bitcoin minst volatiel in 10 jaar, angst blijft hoog

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin minst volatiel in 10 jaar, angst blijft hoog

Foto: ESB Professional/Shutterstock

De crypto markt zag vorige week nog eindelijk een opleving. Dat was het gevolg van de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Amerikaanse toezichthouder over een bitcoinETF, of beursfonds.

Het was echter van korte duur. De markt kon het momentum niet volhouden en koersen vielen weer terug naar hetzelfde niveau, en in sommige gevallen zelfs lager. Het uitstel van meerdere beslissingen voor bitcoin-ETF’s hielp niet.

De koersen komen voorzichtig groen het weekend uit, en mogelijk blijft het rustig vandaag op de markt. Amerikaanse markten zijn namelijk gesloten vanwege Labor Day en dan zien we ook op de cryptomarkt vaak het volume afnemen. Ondertussen nemen de zorgen over een recessie steeds verder toe.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,3% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,05 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 8% naar $21,5 miljard. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 48,4%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 40 hangen, een teken dat de markt angstig is.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers blijft onder $26.000 hangen

Bitcoin (BTC) schoot vorige week, na de overwinning van Grayscale, van $26.000 naar $28.000. Een dag later zakte bitcoin al terug naar $27.000 en door het ETF uitstel viel de koers weer terug naar $26.000.

Kort voor het weekend dipte bitcoin zelfs naar $25.450 en het lukte gedurende weekend niet om de $26.000 te heroveren. Langzamerhand beweegt de koers wel steeds dichter naar deze grens en komt vanochtend uit op $25.978 op Bybit en €24.056  op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 0,2% in de plus.

Morgen wordt weer de bitcoin mining difficulty aangepast. Ondertussen is het duidelijk dat dit het minst volatiele jaar voor bitcoin is in de afgelopen 10 jaar is, meldt Ecoinometrics.

Analist Axel Adler Jr meldt dat de markt momenteel naar short posities neigt, een teken van het negatieve sentiment. Volgens de analist ligt mogelijk de volgende support, als bitcoin de $26.00 niet herovert, rond de 365-dagen simple moving average, rond $23.700.

Advertentie

Ethereum netwerkactiviteit neemt toe

Ethereum (ETH) correleert steeds sterker met bitcoin en bleef ook zijwaarts bewegen gedurende het weekend. Nadat de ETH koers afgelopen week piekte op op $1.750, viel de koers kort voor het weekend helemaal naar $1.600. Langzaamaan beweegt ETH richting $1.640 en staat daarmee 0,2% in de plus vandaag. Volgens analysbedrijf Santiment begint het netwerk weer actiever te worden, een positief teken voor de koers.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Toncoin sterkste stijger crypto top 10

Alhoewel de meeste koersen in de top 10 groen vanochtend kleuren, staat dogecoin (DOGE) 0,7% in het rood en zakt naar $0,0632. Polkadot (DOT) daalt met 0,5% naar $4,27. Tot slot maakte ripple (XRP) nog vanochtend een forse duik naar $0,503 waardoor de koers 0,2% in de min staat.

Binance coin (BNB) komt met $214,7 op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Tron (TRX) staat met $0,077 net 0,2% in de plus. Cardano (ADA) maakte een kleine stijging afgelopen nacht van 0,7% naar $0,257. Solana (SOL) trok nog iets sterker aan en komt na een stijging van 1,4% op $19,8 uit.

Toncoin (TON) komt na een stijging van 1,7% op $1,89 uit. De TON koers kwam vorige week de top 10 binnen en was met een stijging van bijna 30% de sterkste stijger afgelopen week uit de top 100.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

GALA hardste daler crypto top 100 door rechtszaak

Alhoewel meer koersen in de top 100 groen kleuren, zijn er een aantal die toch een forse klap vangen. Zo zakken XDC (XDC) en maker (MKR) met meer dan 3%. Kaspa daalt al met 4,5%. Thorchain (RUNE), leo token (LEO) en rollbitcoin (RLB) verliezen bijna 6% van hun waarde. Gala (GALA) is echter de grootste verliezer vandaag en dat heeft waarschijnlijk met een rechtszaak tussen oprichters te maken.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Rocket Pool hardste stijger crypto top 100

Daartegenover hebben we een paar forse stijgers vandaag. Stellar (XLM) schiet met 9,5% naar $0,125. Synthetix (SNX) staat zelfs 10,5% in de plus en komt op $2,22 uit. Rocket pool (RPL) is echter de grote winnaar vandaag en stijgt met maar liefst 16% naar $25,15.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie