Ivo Melchers Ivo Melchers
24/11/2023 10:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2023 10:34

Nieuwe Ethereum data onderstrepen geloof in bloeiende koers

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe Ethereum data onderstrepen geloof in nieuwe bloeiende koers

Foto: Champ008/Shutterstock

Ethereum (ETH) blockchain-data geven momenteel enkele positieve signalen weer. Allereerst hebben de grootste bezitters uit het ecosysteem fors hun posities uitgebreid het afgelopen jaar, wat duidt op een groeiend vertrouwen voor een nieuwe bullrun. Daarnaast werd afgelopen maandag een enorme lading aan nieuwe walllets gecreëerd.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Positieve on-chain Ethereum data

Crypto-analyseplatform Santiment bracht eerder deze week de positieve ontwikkelingen aan het licht in een nieuw bericht op X.

Ten eerste merkte het de enorme koopwoede onder de 200 grootste whales op. Al deze wallets bezitten op het moment namelijk 62,67 miljoen ETH, maar een jaar geleden bedroeg dit nog 48,2 miljoen ETH. Dit betekent dat het totale bezit van de 200 grootste ETH-wallets met 14,56 miljoen ETH, ofwel 30,2 procent, is toegenomen.

De grote jongens hebben in het afgelopen jaar dus in grote mate geprofiteerd van de lage ethereum koers. De sterke accumulatie van deze sterkhouders kan worden beschouwd als een bullish signaal. Zij laten namelijk zien dat ze, ondanks het feit dat de ethereum koers gedurende het afgelopen jaar ver onder zijn recordhoogte heeft gehandeld, veel vertrouwen hebben in de onderliggende layer-1 blockchain.

Tegen de huidige ethereum koers draagt het totale bezit van 62,76 miljoen ETH een waarde van ongeveer 124,1 miljard dollar. Bovendien staat het gelijk aan 52 procent van de totale 120,25 miljoen ether dat momenteel in omloop is. Dit liet X-gebruiker ‘OneArt’ deze week weten in een nieuw bericht op het sociale mediaplatform.

Bovendien liet Santiment weten dat afgelopen maandag maar liefst 94,7 duizend nieuwe wallets zijn toegevoegd aan het Ethereum-ecosysteem. Dit was een enorme piek, aangezien het aantal dagelijkse nieuw gecreëerde wallets al sinds juni niet meer zo hoog is geweest.

Inactief ETH-aanbod

Eerder deze week kon je tevens al lezen dat het inactieve ethereum-aanbod tot enorme hoogtes was gestegen. Om precies te zijn is 60,85 procent van het ETH-aanbod het afgelopen jaar niet in beweging gebracht.

Dit wijst op een ontwikkeling waarin ethereum-investeerders vol vertrouwen wachten op hogere prijzen. Al met al ziet het er dus goed uit achter de schermen bij het grootste smart contract-netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie