Ivo Melchers Ivo Melchers
24/11/2023 10:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2023 10:34

Nieuwe Ethereum data onderstrepen geloof in bloeiende koers

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe Ethereum data onderstrepen geloof in nieuwe bloeiende koers

Foto: Champ008/Shutterstock

Ethereum (ETH) blockchain-data geven momenteel enkele positieve signalen weer. Allereerst hebben de grootste bezitters uit het ecosysteem fors hun posities uitgebreid het afgelopen jaar, wat duidt op een groeiend vertrouwen voor een nieuwe bullrun. Daarnaast werd afgelopen maandag een enorme lading aan nieuwe walllets gecreëerd.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Positieve on-chain Ethereum data

Crypto-analyseplatform Santiment bracht eerder deze week de positieve ontwikkelingen aan het licht in een nieuw bericht op X.

Ten eerste merkte het de enorme koopwoede onder de 200 grootste whales op. Al deze wallets bezitten op het moment namelijk 62,67 miljoen ETH, maar een jaar geleden bedroeg dit nog 48,2 miljoen ETH. Dit betekent dat het totale bezit van de 200 grootste ETH-wallets met 14,56 miljoen ETH, ofwel 30,2 procent, is toegenomen.

De grote jongens hebben in het afgelopen jaar dus in grote mate geprofiteerd van de lage ethereum koers. De sterke accumulatie van deze sterkhouders kan worden beschouwd als een bullish signaal. Zij laten namelijk zien dat ze, ondanks het feit dat de ethereum koers gedurende het afgelopen jaar ver onder zijn recordhoogte heeft gehandeld, veel vertrouwen hebben in de onderliggende layer-1 blockchain.

Tegen de huidige ethereum koers draagt het totale bezit van 62,76 miljoen ETH een waarde van ongeveer 124,1 miljard dollar. Bovendien staat het gelijk aan 52 procent van de totale 120,25 miljoen ether dat momenteel in omloop is. Dit liet X-gebruiker ‘OneArt’ deze week weten in een nieuw bericht op het sociale mediaplatform.

Bovendien liet Santiment weten dat afgelopen maandag maar liefst 94,7 duizend nieuwe wallets zijn toegevoegd aan het Ethereum-ecosysteem. Dit was een enorme piek, aangezien het aantal dagelijkse nieuw gecreëerde wallets al sinds juni niet meer zo hoog is geweest.

Inactief ETH-aanbod

Eerder deze week kon je tevens al lezen dat het inactieve ethereum-aanbod tot enorme hoogtes was gestegen. Om precies te zijn is 60,85 procent van het ETH-aanbod het afgelopen jaar niet in beweging gebracht.

Dit wijst op een ontwikkeling waarin ethereum-investeerders vol vertrouwen wachten op hogere prijzen. Al met al ziet het er dus goed uit achter de schermen bij het grootste smart contract-netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie