Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 13:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 12:19

Opvallende bitcoin en ethereum data tonen veerkracht en vertrouwen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opvallende bitcoin en ethereum data tonen veerkracht en vertrouwen

Foto: ARVD73/Shutterstock

2023 komt langzamerhand op een einde en en bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), de twee sterkhouders van de crypto-industrie, mogen allesbehalve klagen wat betreft koersprestaties. Dit jaar markeert niet alleen het einde van een hardnekkige bearmarkt, maar tevens een vorzichtig begin van een nieuwe bloeiende bullmarkt. Investeerders lijken met name gericht te zijn op het laatste: het actieve aanbod van bitcoin en ethereum staat momenteel namelijk op absolute dieptepunten.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inactief bitcoin en ethereum aanbod

Uit data van The Block komt naar voren dat een enorm aantal bitcoins en ethers niet in beweging is gekomen in het afgelopen jaar. Dit terwijl we toch de nodige volatiliteit hebben gezien voor zowel bitcoin als ethereum.

Om precies te zijn is slechts 30,12 procent van het circulerende BTC-aanbod in het afgelopen jaar van eigenaar veranderd. Voor ethereum staat het percentage gelijk aan 39,15 procent.

Op het hoogtepunt was meer dan 59 procent van de bitcoinvoorraad actief tussen maart 2017 en 2018. Voor ethereum werd het hoogtepunt bereikt tussen juli 2016 en 2017, met een totaal van meer dan 86 procent.

Voor bitcoin staat het percentage van actieve munten over de afgelopen 3 en 5 jaar ook op absolute dieptepunten. 58,17 procent is in de afgelopen 3 jaar actief geweest en voor de afgelopen 5 jaar betreft het 70,12 procent.

Nieuwe crypto bullmarkt

Ondanks het feit dat de prijzen van bitcoin en ethereum met gigantische percentages omhoog zijn geschoten dit jaar, lijken investeerders hier nog geen genoegen mee te willen nemen. Velen hebben hun ogen gericht op de aankomende BTC halving en de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds om een nieuwe heuse bullmarkt, net zoals in 2020/2021, in gang te zetten.

Investeerders verwachten simpelweg dat ze de komende jaren hun bitcoins tegen een hogere prijs kunnen verkopen, en dus kiezen ze ervoor om hun bitcoins momenteel vast te houden. Mocht de bitcoin koers net als in het verleden een parabolische fase ingaan in de maanden na de aankomende halving, dan zal het actieve aanbod tevens significant stijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement