Ivo Melchers Ivo Melchers
24/04/2024 17:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 15:09

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin wallets dieptepunt & Ethereum ETF besluit deze week

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Alhoewel je er wellicht weinig over hoort, ligt er een enorme lading voorstellen voor ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) op het bureau van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het cryptoland lijkt maar weinig geloof te hebben in een spoedige goedkeuring, en heeft nu een nieuwe domper te verwerken. De toezichthouder heeft namelijk uitstel aangevraagd voor verschillende aanvragen.

SEC zoekt naar redenen om ethereum beursfonds af te wijzen
SEC zoekt naar redenen om ethereum beursfonds af te wijzen

Wederom uitstel voor ethereum ETF’s

De SEC, die zich bezighoudt met de goedkeuring en regulering van effecten, kondigde gisteren als eerste het uitstel voor een beslissing over de ethereum spot ETF van vermogensbeheerder Franklin Templeton aan. De financiële waakhond zal nu uiterlijk 11 juni wederom van zich moeten laten horen, maar is niet verplicht om tegen die tijd al een definitief oordeel te vellen. Franklin Templeton betrad afgelopen februari als laatste de race om een ethereum beursfonds op de Amerikaanse markt te brengen. In totaal buigt de SEC zich over acht verschillende aanvragen.

Slechts enkele uren later kreeg ook crypto-vermogensbeheerder Grayscale te horen dat de SEC meer tijd nodig heeft voor de beoordelingsprocedure. De volgende, en tevens laatste, deadline voor Grayscale is vastgesteld voor 23 juni.

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, diende op 19 april tevens een herziene versie van zijn 19b-4 ethereum spot ETF-aanvraag in. De SEC liet gisteren weten de voorgestelde wijzigingen in behandeling te nemen voor publiek commentaar.

Grayscale kwam gisteren eveneens twee nieuwe aanvragen; een gewijzigde S-3 aanvraag voor de conversie van zijn Ethereum Trust naar een spot ETF, evenals een S-1 aanvraag voor een ‘Grayscale ETH Mini Trust’. De crypto-vermogensbeheerder wil ook een dergelijke ‘mini’ ETF voor bitcoin lanceren, en diende hier een tijdje geleden al een aanvraag voor in.

Advertentie

Bankgiganten pessimistisch over ETH beursfonds

Zoals gezegd lijken weinig mensen nog geloof te hebben dat een beursfonds voor ethereum snel groen licht zal krijgen. De allereerste definitieve deadlines verstrijken volgende maand. Maar volgens Fox Business verslaggever Eleanor Terret, zoals aangegeven op socialmediaplatform X, is het negatieve consensus met name te danken aan het feit dat er ‘’geen zinvolle betrokkenheid van het personeel van de SEC bij de aanvragen van de uitgevers is geweest’’.

Ook de grote jongens uit de financiële wereld zien het somber in. Eerder vandaag kon je lezen dat Standared Chartered van mening is veranderd en geen goedkeuring meer verwacht in mei. JPmorgan gaf deze maand ook al aan de kans op slechts 50 procent te schatten dat we in mei goed nieuws voorgeschoteld krijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie