Tim Kamp Tim Kamp
24/04/2024 16:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 14:43

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Geen ethereum ETF lancering in mei', grote bank wijzigt standpunt

Foto: Saranya Phu akat/Shutterstock

De hoop op goedkeuring van een ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) in mei lijkt vervlogen te zijn. Althans, als we de berichten van de Standard Chartered Bank moeten geloven. Het wereldwijde financiële instituut, bekend om zijn expertise op het gebied van investeringen, heeft aangegeven dat de kans klein is dat de langverwachte goedkeuring in mei zal plaatsvinden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Standard Chartered ziet ETF in mei somber in

De verwachtingen voor een ETF van ’s werelds grootste altcoin waren hooggespannen. Ethereum heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt en wordt nu gezien als een essentieel onderdeel van het crypto-ecosysteem. Een ETF zou institutionele investeerders de mogelijkheid bieden om op een meer gereguleerde en traditionele manier in ethereum te investeren. Iets wat bij bitcoin (BTC) sinds het begin van het jaar mogelijk is. Het beursgenoteerde fonds van BTC is een groot succes gebleken.

De bankengroep Standard Chartered heeft echter opgemerkt dat er nog steeds enkele hindernissen zijn die overwonnen moeten worden. Pas wanneer deze obstakels teniet zijn gedaan kan het beleggingsproduct voor ethereum groen licht krijgt van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Geoffrey Kendrich is hoofd onderzoek bij Standard Chartered op het gebied van forex- en digitale activa. In een rapport, dat afgelopen dinsdag werd vrijgegeven, zei hij dat de bank van mening is veranderd:

“We hadden eerder verwacht dat de SEC op 23 mei ETH ETF’s zou goedkeuren. Dit was gebaseerd op de visie dat het goedkeuringsproces voor ETH een vergelijkbare traject zou volgen als de goedkeuring van BTC ETF (die de SEC in januari heeft verleend) en dat er constructieve dialoog zou plaatsvinden tussen de SEC en de ETF-aanvragers, zoals het geval was in de aanloop naar de goedkeuring van BTC ETF.”

Advertentie

Volgende maand onhaalbaar voor ethereum ETF

Standard Chartered is een internationale bank gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. De bank bedient klanten over de hele wereld, met een sterke aanwezigheid in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Het is een van ’s werelds grootste en meest erkende banken, met een geschiedenis die teruggaat tot 1853.

Kendrick erkent nu dat het proces anders verloopt, waardoor het niet op goedkeuring van een ethereum ETF rekent in mei. “Tot nu toe heeft echter geen dergelijke dialoog plaatsgevonden (of is in ieder geval niet openbaar gemaakt), wat suggereert dat een goedkeuringsdatum van 23 mei onwaarschijnlijk is”, zo sluit hij af.

Dat de kans klein is dat het beursgenoteerde fonds van ethereum in mei wordt gelanceerd, ziet niet alleen Standard Chartered. Bankgigant JPMorgan acht de kans slechts 50 procent, liet het eerder deze maand weten. Wel blijft Standard Chartered positief: het verwacht dan wel in mei geen goedkeuring, maar wanneer de nodige obstakels overwonnen zijn wel.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie