Wessel Kersting Wessel Kersting
31/05/2022 05:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 05:20

Nike’s RTFKT koopt ethereum domeinnaam voor 19,72 ETH

Nieuws
Nike lanza el primer NFT en su propia plataforma

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

RTFKT, spreek je uit als artifact, is Nike’s Web3 tak en heeft nu 10 Ethereum Name Service (ENS) domeinnamen. Zij hebben vrijdag namelijk ook dotswoosh.eth gekocht voor 19,72 ETH, ofwel ongeveer $35.000. 

Graphic designer Carolyn Davidson heeft het iconische Nike ‘swoosh’ logo ontworpen in 1972 en was naar verluidt slechts $35 betaald voor de moeite. De prijs van 19,72 ethereum (ETH) zou daarom een verwijzing kunnen zijn naar het jaar dat de swoosh voor het eerst op een paar schoenen voorkwam.

Cryptomarkt zal in 2024 in waarde verdubbelen, voorspelt Ripple CEO

Wat gaat Nike met het Ethereum Name Service doen?

Waarom Nike een dotswoosh domein heeft gekocht is nog onbekend. Echter denken sommige dat zij dit mogelijk hebben gedaan om later weer subdomeinen te maken. ENS subdomeinen worden namelijk beheerd door degene die het domeinnaam in bezit heeft. Mogelijk kan Nike dit doen zodat houders van specifieke non-fungible tokens (NFT) of andere activa de mogelijkheid krijgen om een speciaal ENS subdomein aan te maken onder dotswoosh.eth. 

Wat hun plan er ook mee is, dit is niet de eerste keer dat Nike een domeinnaam, merk of logo claimt. Vorig jaar heeft Niks bijvoorbeeld een trademark op Nike, Nikeland, het Nike en “Jumpman” logo en de zin “Just Do It” geplaatst voor het gebruik in de metaverse. Naast dotswoosh.eth heeft RTFKT ook artifacts.eth, rtfkt.eth, skinvial.eth, drmos.eth, mintvial.eth, dreamos.eth, spacedrip.eth, dripcoin.eth en m2tekno.eth.

Advertentie

Nike’s metaverse plannen

Aan de verschillende domeinnamen te zien heeft Nike daadwerkelijk een plan hiermee. De Mint Vial verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de CloneX Mint Vial Ethereum NFT’s, die kunnen worden gebruikt om speciale CloneX avatar NFT’s te maken. 

Zo zou Space Drip weer een verwijzing zijn naar de Nike’s Space Drip NFT’s, wat digitale schoenen NFT’s zijn waarmee de eigenaar fysieke schoenen mee kan maken. 

RTFKT’s Skin Vials kunnen ook gebruikt worden om de uitstraling van de Nike’s RTFKT CryptoKicks, die vorige maand uit zijn gekomen, te veranderen.

Eerder was in het ethereum nieuws te lezen dat Ethereum Name Service steeds populairder wordt en zelfs meerdere records breekt.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie