Simon Bosch Simon Bosch
24/05/2022 05:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2022 05:15

Ethereum Name Service steeds populairder, breekt meerdere records

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Koersvoorspelling: Ethereum Name Service wil opwaartse trend doorzetten

Foto: kkssr/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft een service voor het hosten van domeinnamen op de blockchain met de naam Ethereum Name Service (ENS). De dienst is in trek, zo blijkt uit data van de Ethereum Foundation.

Nieuwe update van ethereum ontketent flinke koersstijgingen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum Name Service all-time highs

Op Twitter schrijft de hoofdontwikkelaar van Ethereum Name Service Nick Johnson dat alle meetpunten nieuw records hebben behaald. Daarbij gaat het niet alleen om het aantal nieuwe registraties, maar ook het aantal hernieuwingen van abonnementen en om de omzet in ETH en USD. En mei is nog niet geëindigd, dus de uiteindelijk cijfers zullen nog hoger uitvallen.

Johnson vertelde Cointelegraph dat de meest belangrijke reden om een website op Ethereum te plaatsen is ‘om gedeelde gemeenschappen te vormen zonder rekening te moeten houden met een overheersende organisatie’. De meeste websites worden namelijk gehost door bijvoorbeeld Amazons AWS, die niet decentraal zijn.

ENS heeft volgens Johnson kritische massa bereikt wat zowel kennis en adoptie van het project betreft. De meeste wallets ondersteunen het, wat positief is voor de potentie ervan.

Advertentie

Ethereum Name Service token

Het ENS protocol is in 2017 opgericht, en stelt je in staat om je digitale identiteit op de blockchain te zetten door het aan je wallet te koppelen. Scammers kunnen je zo bijvoorbeeld niet imiteren met nepaccounts en sites. Je kunt het ook gebruiken voor een decentraal webadres. Elk ENS adres is een non-fungible token (NFT). Een van ENS voorziene adres heeft .eth als achtervoegsel en kan gewoon gebruikt worden als wallet voor tokens.

Voor een adres betaal je op dit moment omgerekend ongeveer $5 USD per jaar. Wel kunnen hogere transactiekosten de prijs tot een veelvoud hiervan laten stijgen. Volgens de ontwikkelaar hadden de recent lage gas prijzen een positieve invloed op het aantal abonnees.

Ethereum Name Service heeft ook zijn eigen token genaamd ENS, dat uiteraard leeft op het Ethereum-netwerk. Ondanks dat het netwerk hard is gegroeid, is de prijs sinds eind vorig jaar zelfs hard gedaald.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie