Tim Kamp Tim Kamp
10/07/2024 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2024 14:05

Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De race omtrent de aankomende ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) lijkt los te barsten.

De vermogensbeheerders beginnen langzaamaan de kosten voor hun ethereum-ETF’s te onthullen. Dit is een strategische zet in de concurrerende wereld van de beursfondsen, waar lage kosten een belangrijk verkoopargument zijn.

Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s

Concurrentiestrijd ethereum-ETF barst los

Invesco Galaxy heeft onlangs de kosten voor zijn aankomende ethereum spot exchange-traded fund (ETF) aangekondigd. De ether-ETF van Invesco Galaxy, die nog moet worden gelanceerd, zal profiteren van een lage kostenstructuur die bedoeld is om een breder scala aan beleggers aan te trekken. De beslissing is gevallen om de kosten op 0,25 procent te stellen.

“De Trust zal de Sponsor een uniforme vergoeding betalen van 0,25 procent per jaar (de ‘Sponsorvergoeding’) als vergoeding voor de diensten die zijn verleend onder de Trustovereenkomst (zoals hierin gedefinieerd). De Sponsorvergoeding is de enige vaste terugkerende kostenpost van de Trust”, liet Invesco weten via een aanpassing aan de aanvraag.

Dit tarief is aanzienlijk lager dan dat van veel concurrenten hanteren voor hun bitcoin (BTC) spot-ETF’s en sluit aan bij de tarieven die worden gehanteerd door enkele van de grootste namen in de sector. Vooral BlackRock en Fidelity vallen hierin hoger uit.

Wel liggen de kosten van het Invesco Galaxy fonds hoger dan die van vermogensbeheerder VanEck. VanEck onthulde onlangs ook de kosten van zijn ethereum-ETF. Deze komen op 0,20 procent uit.

Advertentie

Kosten voorspelbaar, Grayscale verliest terrein

In totaal zijn er acht vermogensbeheerders die een aanvraag hebben gedaan voor een ethereum-ETF in de VS. De strijd om de laagste kosten barst los, wat ook bij de bitcoin-ETF’s het geval was. Zo hanteert Grayscale een heffing van maar liefst 1,5 procent voor zijn bitcoin-ETF. Dit zorgde ervoor dat het fonds een miljardenuitstroom ervaarde nadat andere uitgevers met aanzienlijk lagere kosten kwamen.

De kosten dienen voornamelijk als vergoeding voor het beheer van de fondsen van gebruikers. Deze kosten worden door de fondsbeheerders in rekening gebracht om de dagelijkse activiteiten van een beleggingsfonds te bekostigen. Deze kosten dekken ook zaken zoals promotie en personeelskosten.

Men verwacht dat de kosten van het beursgenoteerd ethereum fonds overeenkomen met die van het al bestaande bitcoin fonds. De meeste uitgevers van de bitcoin spot-ETF’s kozen voor een vergoeding tussen 0,19 procent en 0,30 procent.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?
Advertentie