Ivo Melchers Ivo Melchers
22/08/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2023 05:00

Opmerkelijke actie Vitalik Buterin brengt ethereum koers in gevaar

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Opmerkelijke actie Vitalik Buterin brengt ethereum koers in gevaar

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum (ETH), heeft gisteren voor de nodige ophef gezorgd binnen de crypto community. Het brein achter Ethereum heeft namelijk een gigantische hoeveelheid ether richting de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase verstuurd. De actie komt te midden van een bredere correctie binnen de cryptomarkt waarin ook ethereum hard geraakt is. In hoeverre moeten we ons zorgen maken voor een heviger bloedbad voor de nummer twee crypto qua marktkapitalisatie?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ethereum oprichter verstuurt 600 ETH

Uit data van Etherscan blijkt dat het openbaar gelabelde Ethereum adres ‘vitalik.eth’ een totaal van maar liefst 600 ETH richting de beursgenoteerde crypto exchange heeft verstuurd. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van om en nabij de 1 miljoen dollar.

Op Etherscan is tevens te zien dat de wallet van Buterin na de transactie nog altijd een fortuin van 3.933 ETH bezit, ter waarde van 6,5 miljoen dollar.

Het bekende blockchain-analyseplatform Lookonchain liet gisteren bovendien middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat vitalik.eth 251.000 Rai Reflex Index (RAI) tokens op Maker terugbetaalde en 1.000 ETH ter waarde van 1,67 miljoen dollar opnam. Dit vond slechts enkele uren vóór de transactie richting Coinbase plaats.

De enorme transactie ter waarde van 600 ETH bracht veel opschudding teweeg op social media. Er wordt momenteel dan ook veel gespeculeerd over het motief van de grote verplaatsing.

Over het algemeen worden cryptomunten richting een beurs verplaatst voor verkoopdoeleinden. Wat de exacte reden van Buterin is, blijft vooralsnog onduidelijk. Buterin heeft in het verleden wel eens toegegeven dat hij een deel van zijn ETH-bezit op de markt heeft gedumpt. Of hij dit keer wederom duidelijkheid zal verschaffen is voor nu nog even afwachten.

ETH crash aanstaande?

Ali Martinez, een bekende crypto analist met 29,3 duizend volgers op X, verwacht een grote crash voor ethereum als de koers onder de 1.600 – 1.550 dollar zakt. Om precies te zijn voorspelt hij in die situatie een significante koersdaling van tussen de 37 en 45 procent.

Op het moment van schrijven handelt ethereum op een prijs van 1.666 dollar. Hiermee staat het ongeveer 10 procent lager dan een week geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement