Simon Bosch Simon Bosch
23/05/2024 17:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 17:57

Slechts enkele uren tot beslissing over ethereum beursfondsen

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Slechts enkele uren tot beslissing over ethereum beursfondsen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin dit jaar de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten goedkeurden, heeft de markt zijn aandacht verlegd naar vergelijkbare aanvragen voor ethereum-beursfondsen. En naar verwachting is vandaag de grote dag.

Ethereum ETF’s kunnen behoorlijk tegevallen, zegt crypto-expert
Ethereum ETF’s kunnen behoorlijk tegevallen, zegt crypto-expert

Deadlines voor ETH spot-ETF’s verlopen vandaag

Vandaag verlopen van twee aanvragers namelijk deadlines. In het geval van Bitwise’ beursfonds is het de eerste deadline, maar voor die van VanEck is het al de vierde en dus de laatste deadline. Om precies te zijn moet de beleidsmaker voor beide fondsen de uitslag vóór half 11 vanavond, Nederlandse tijd, onthullen.

In totaal zijn er 10 verschillende aanvragen voor spot-ETF’s. Alleen van die van VanEck moet de SEC vandaag beslissen of het fonds wordt goedgekeurd of wordt afgekeurd, de beslissing voor die van Bitwise mag het nog uitstellen tot eind dit jaar.

De goedkeuring hangt af van hoe 5 verschillende topmensen binnen de SEC stemmen. Het lijkt erop dat er verdeeldheid bestaat binnen de SEC. Slechts 2 commissarissen zijn pro-crypto, en 2 zijn sceptisch. Ook SEC-directeur Gary Gensler heeft een stem, maar zijn invloed op de industrie was de afgelopen jaren niet altijd even positief.

Advertentie

Ethereum stijgt hard door ETF hype

Toch heeft dit moment al voor veel verwachtingen en hoop binnen de crypto-industrie gezorgd. Een goedkeuring van één ETF opent namelijk de deuren voor de goedkeuring van meer aanvragen. Toen de SEC begin dit jaar de spot-ETF’s voor bitcoin goedkeurde, gold die goedkeuring zelfs voor bijna alle aanvragen.

Dit zal hard hebben geholpen met de harde koersstijgingen van de afgelopen maanden, en de bitcoin ETF lancering was een van de meest populaire ETF-introducties ooit.

De hype rondom Ethereum is dan ook groot. Sinds de lokale bodem van vorige week woensdag is de ethereum koers al met meer dan 30% gestegen. Ook de interesse in ETH-futurescontracten staat op een record. Volgens sommige analisten zou een eventuele goedkeuring ook voor een nog grotere koersstijging zorgen, want veel handelaren waren ervan overtuigd dat de fondsen niet goedgekeurd zouden worden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie