Simon Bosch Simon Bosch
23/05/2024 10:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 10:28

Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum futures op nieuw record in afwachting van ETF besluit

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Liefhebbers van ethereum (ETH) hopen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag nog een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.

Vandaag verloopt namelijk de eerste definitieve deadline van een van de aanvragen voor zo’n beursfonds. Ook handelaren in ethereum-futures is dit opgevallen, wat het heeft gezorgd voor een nieuw record voor deze financiële contracten.

Ethereum handelaren behalen twee nieuwe records
Ethereum handelaren behalen twee nieuwe records

Record voor ethereum futures

Uit gegevens van Coinglass blijkt dat de interesse deze week door het dak is gegaan. Op het moment van schrijven ligt het open interest (OI), oftewel het totale bedrag aan openstaande futurescontracten, op 4,15 miljoen ETH. Bij de huidige koers is dat ruim 15 miljard Amerikaanse dollar waard. Dat is fors meer dan begin deze maand, toen de waarde een bodem vond rond 3,1 miljoen ETH, of 9,6 miljard dollar.

Ook betreft het opnieuw een record, in ieder geval gemeten in dollars. Het vorige record was van halverwege maart dat lag op 13,2 miljard dollar. Dat komt voornamelijk doordat de ethereum koers flink is gestegen, de waarde in ETH kwam namelijk niet in de buurt van het vorige record. Dat werd in oktober van 2022 gevestigd en lag op ruim 5 miljoen ETH.

Het record voor de Open Interest in ETH is dus nog niet verbroken, maar het komt wel aardig in de buurt. Sinds de koersen van cryptocurrencies in september hard zijn gestegen, zijn dit soort financiële producten een stuk populairder geworden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor ethereum-optiecontracten.

Advertentie

Goedkeuring ethereum ETF’s nu gegarandeerd?

Vooralsnog moeten we het doen met de verwachting dat de SEC de fondsen goed zal keuren, want bevestiging is er nog niet. Toch hebben gisteren 5 vermogensbeheerders hun aanvragen voor spot-ETF’s licht aangepast, wat de kans op goedkeuring moet vergroten. De markt lijkt er nu vanuit te gaan dat de fondsen goedgekeurd zullen worden.

Nog niet zo lang geleden waren de meeste handelaren helemaal niet van mening dat de SEC ze zo snel goed zou keuren. Slechts 11% van de handelaren verwachtte eind vorige week dat de goedkeuring vóór het eind van deze maand zou komen. Inmiddels is dat percentage veel hoger. Op gokplatform Polymarket verwacht 69% dat de beleidsmaker minimaal één spot-ETF voor ethereum goed zal keuren.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie