Simon Bosch Simon Bosch
18/05/2024 21:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 18:36

Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden

Foto: Schmidt_Alex/Shutterstock

Na letterlijk jaren wachten keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goed. Terugkijkend was dit voor de koers een enorm gunstige stap; die is sindsdien enorm gestegen. Ondertussen wachten vergelijkbare aanvragen voor ethereum (ETH) beursfondsen nog steeds op goedkeuring. Volgens een analist is de markt totaal vergeten dat deze aanvragen ook nog bestaan, en dat zou de markt erg kunnen opschudden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Markt wacht op ethereum spot-ETF’s

Tot voor kort hielden crypto-bedrijven zich voornamelijk bij hun aanvragen voor spot-ETF’s op basis van bitcoin. Daar hadden ze hun handen al vol aan, want de SEC bleef deze aanvragen afkeuren. BlackRock had wel al een spot-ETF-aanvraag voor ethereum ingediend, maar die is in januari uitgesteld. Niet veel later deed de beleidsmaker hetzelfde met andere ETF-aanvragen.

Inmiddels is nog steeds geen enkele spot-ETF voor ethereum goedgekeurd, en de industrie begint weer langzaam gefrustreerd te raken. Volgens de aanvragers zou de beleidsmaker namelijk ‘zoeken naar redenen’ om de fondsen af te wijzen, in plaats van dat er een houtsnijdende reden is.

Aankomende donderdag zijn de eerstvolgende deadlines van een dergelijk beursfonds, namelijk die van VanEck, 21Shares en ARK Invest.

Advertentie

Niemand verwacht snel ethereum spot-ETF’s

Op socialmediaplatform X schrijft marktanalist Matthew Hyland dat 90% van de investeerders op dit moment denkt dat de spot-ETF’s afgewezen zullen blijven worden. De afwijzingen kunnen dus zijn verwerkt in de ethereum koers. Als de beursfondsen plotseling wél goedgekeurd zouden worden, dan zou dit kunnen leiden tot explosieve koersbewegingen. Niemand verwacht dit namelijk.

Op gokplatform Polymarket is al een weddenschap aangemaakt voor de kwestie, en die bevestigt op het moment van schrijven dit sentiment. Slechts 11% van de gokkers verwacht dat de SEC vóór 31 mei een spot-ETF voor ethereum goed zal keuren. Op dit moment heeft de weddenschap een prijzenpot van ruim 6 miljoen euro.

Polymarket is een vernuftig platform dat sinds vorig jaar hard in populariteit is gegroeid. Het is verbonden aan de Polygon (MATIC) blockchain en laat je meedoen aan een enorm aantal weddenschappen over een groot aantal onderwerpen, veelal met flinke prijzenpotten.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie