Timo Bult Timo Bult
20/12/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 13:04

Visa onderzoekt ethereum voor automatische betalingen, ETH prijs stijgt

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Ja Crispy / Shutterstock.com

Visa is een van de grootste betalingsverwerkers ter wereld. Het bedrijf kijkt al een tijdje naar crypto om te ontdekken hoe de nieuwe technologie kan helpen bij het innoveren van zijn producten. In een recent artikel stelt het bedrijf nu voor om Ethereum (ETH) te gebruiken voor het doen van automatische betalingen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Visa onderzoekt automatische ethereum betalingen

In het artikel bekijken de onderzoekers StarkNet, een zogenoemde layer 2 oplossing die op Ethereum is gebouwd. Met die oplossing kunnen gebruikers die hun crypto in een self-custody wallet, oftewel een wallet waarvan zij zelf de private keys bezitten, automatische betalingen kunnen laten doen.

Een voorbeeld van zo’n wallet is een Ledger wallet. Wil jij ook een wallet waar alleen jij de controle over hebt? Bezoek dan hier de Ledger website. 

Het doen van automatische betaling is “een kernfunctionaliteit die bestaande blockchain infrastructuur niet heeft,” aldus de onderzoekers. Op Ethereum kunnen smart contracts betalingen vanuit self-custody wallets niet zelf initiëren. Vandaar dat Visa naar StarkNet uitweek om zijn test uit te voeren.

Een abonnement bij een dienst als Netflix kan zonder automatische betaling niet gemakkelijk worden betaald met crypto. In dat geval zou je elke maand je betaling moeten ondertekenen, een omslachtige bezigheid zeker als je meerdere abonnementen hebt.

Ethereum test introduceert “real-world toepassingen”

Nu het volgens Visa mogelijk is om automatische betalingen te doen vanuit dit soort wallets, kunnen andere “real-world toepassingen” gebruik gaan maken van crypto. Zo schrijven de onderzoekers:

“Met behulp van de aanpak die we hebben geïntroduceerd, kunnen andere real-world toepassingen terugkerende betalingen naar de blockchain brengen. Bij Visa is het ons doel om te helpen betere gebruikerservaringen te creëren door gebruik te maken van zowel bestaande als nieuwe betalingsrails. Daartoe zijn wij van mening dat programmeerbaar geld en programmeerbare betalingen een geweldige kans bieden.”

De ethereum koers zag na de publicatie van dit artikel een kleine stijging. Of de stijging specifiek met dit ethereum nieuws te maken heeft is niet duidelijk. Wel is het natuurlijk een positieve ontwikkeling dat een bedrijf als Visa het netwerk serieus onderzoekt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie