Roy van Krieken Roy van Krieken
28/10/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 19:04

Betalingsgigant Visa doet merkaanvraag voor eigen crypto-wallet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto plannen van Visa blijven intact ondanks geruchten

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De groei van de wereld van cryptocurrencies de afgelopen paar jaar is niet onopgemerkt gebleven bij de gevestigde financiële orde. Grote traditionele financiële bedrijven zien dat de crypto industrie in een rap tempo opkomt en veel van deze bedrijven kijken dan ook naar manieren om te profiteren van deze enorme groei in populariteit. Een van die bedrijven is payment provider Visa. Naar verluidt is Visa onder meer bezig met het ontwikkelen van een eigen crypto-wallet.

Cryptobeurs razend populair door lage tarieven en controle over eigen crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto-wallets en de metaverse

Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs twee merkwaardige merkaanvragen ingediend. Deze aanvragen buigen zich over de metaverse, wallets, NFT’s, cryptocurrencies en nog een aantal onderwerpen. Het bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) gedeponeerde handelsmerk werd onthuld door advocaat Michael Kondoudis op Twitter.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd zal Visa bovendien software aanbieden voor het beheer van digitale transacties en het controleren van cryptocurrencies. Tegelijkertijd wil de betalingsgigant ‘virtuele omgevingen’ aanbieden om interactie voor recreatie, vrije tijd en entertainment te vergemakkelijken voor klanten. 

Het ziet er dus naar uit dat Visa mogelijk in de toekomst met eigen crypto-diensten gaat komen. Hoe dit er inhoudelijk precies uit zal gaan zien is op dit moment natuurlijk nog onbekend. Immers, de enige bekende informatie is het feit dat er een tweetal crypto-gerelateerd merkaanvragen zijn ingediend.

Visa en crypto

Het bevestigt wel nogmaals wat we al weten; namelijk dat Visa niet de kans om zich te mengen in het crypto-ecosysteem laat liggen. In september was al in het crypto nieuws te lezen dat Visa ging samenwerken met crypto-exchange FTX om crypto betalingen naar tenminste 40 verschillende landen zou gaan brengen.

In augustus van 2021 onderstreepte Visa zelfs hun steun voor de NFT-sector door een digitaal kunstwerk uit de beroemde CryptoPunk collectie te kopen. Hoewel Visa al decennia een van de grootste betalingsverwerkers is, lijkt het bedrijf toch behoorlijk in te zetten op de wereld van crypto. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie