Shane Kuijpers
20/04/2022 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 17:09

Waarom heeft de oprichter van Twitter kritiek op Ethereum?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Waarom heeft de oprichter van Twitter kritiek op Ethereum?

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Jack Dorsey, oprichter en voormalig CEO van Twitter, is een fervent bitcoin (BTC) aanhanger. Andere cryptocurrencies kunnen echter minder op zijn steun rekenen en dat geldt ook voor ethereum (ETH).

Dorsey is al vaker in het Ethereum nieuws verschenen en dat is ook nu weer het geval. Op Twitter gaf Dorsey aan dat Ethereum veel ‘single points of failure’ kent. Dat wil zeggen dat wanneer een onderdeel faalt het volledige systeem niet meer werkt. Projecten die draaien op de blockchain van Ethereum zijn om die reden niet interessant voor hem.

Afgelopen zomer werd ook al duidelijk dat Jack Dorsey niet bepaald een fan is van ethereum. Een Twitter gebruiker beweerde dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Dorsey ETH zou aanschaffen. Jack counterde dit statement echter met een stellige ‘nee’. Dat kon toentertijd op veel kritiek rekenen. Dorsey zou volgens velen te pro bitcoin zijn en andere cryptocurrencies teveel links laten liggen.

Dorsey uitte niet alleen zijn mening over ethereum op Twitter. Hij liet zich namelijk ook uit over het feit dat Elon Musk mogelijk het social media platform wil overnemen:

“Ik geloof niet dat een individu of instelling eigenaar zou moeten zijn van sociale media, of meer in het algemeen, mediabedrijven. Het zou een open en controleerbaar protocol moeten zijn. Alles is een stap in die richting.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Elon Musk wil Twitter kopen

Eerder deze week was onder andere op Crypto Insiders te lezen dat Elon Musk Twitter wil kopen. De rijkste man ter wereld heeft al een aandeel van 9,2% in bezit, maar wil dit nu dus ophogen naar de volle 100%.

“Ik bied aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel in contanten, een premie van 54% op de dag voordat ik begon te investeren in Twitter en een premie van 38% op de dag voordat mijn investering publiekelijk werd aangekondigd. Mijn bod is mijn beste en definitieve bod en als het niet wordt aanvaard, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.”

Het bod van Musk komt neer op een totaalbedrag van maar liefst $43 miljard.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie