Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2023 09:36 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2023 09:36

XRP en meeste crypto kleuren rood, maar Pepe blijft hard stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt was hard gestegen deze week, dus het is niet bepaald verrasend dat dit opgevolgd wordt door een kleine correctie. De meeste altcoins uit de top 10 kleuren vandaag rood, maar daar zijn enkele uitzonderingen op, waaronder een beruchte memecoin.

De recente rally is afgekoeld en analisten zijn nog sterk verdeeld of dit het begin van een nieuwe bullmarkt is, of dat het om slechts een zogeheten bearmarkt of relief rally ging. De totale marktkapitalisatie zakt vandaag met 1% terug naar $1,211 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers worstelt met $30.000

Bitcoin (BTC) stoeit momenteel met de $30.000 en dipte de afgelopen 24 uur er meerdere malen onder. Bitcoin dipte even naar $29.750 maar schommelt sindsdien in een steeds krapper bereik rond de $30.000. Dat hoeft niet te betekenen dat bitcoin gelijk verder uitbreekt, het is mogelijk dat we eerst wat consolidatie hier zien en wellicht zelfs een pullback.

Advertentie

Ethereum zakt weer onder $1.900

Ethereum (ETH) heeft al een stuk meer moeite om stand te houden. Het lukte ETH gisteren niet om boven $1.900 te blijven en dipte kort naar $1.865. Langzamerhand begint ETH weer voorzichtig iets te stijgen en komt op $1.885 uit. Daarmee staat de koers alsnog 1,2% in de min vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP hardste daler rode crypto top 10

Litecoin (LTC) houdt het sterkst stand vandaag uit de top 10 en staat met $87 vandaag zelfs net 0,2% in de plus. Tron (TRX) staat echter al 1,7% in de min en zakt naar $0,072. Dogecoin (DOGE) daalt met 2,1% naar $0,066. Cardano (ADA) stijgt momenteel iets, maar staat met $0,295 alsnog 2,5% in de min. Solana (SOL) stoeit met $16,8 en staat 2,7% in de min.

Binance coin (BNB) staat echter al 3,2% in de min en probeert momenteel $244 terug te pakken. Polygon (MATIC) zakt met maar liefst 3,3% naar $0,67. Ripple (XRP) is vandaag de grootste verliezer uit de top 10 en zakt met 3,5% naar $0,494.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pepe hardste stijger in rode crypto top 100

Ook vlak buiten de top 10 vinden we shiba inu (SHIB) vandaag 4% in de min staan. Gala (GALA) daalt al met 5%, frax share (FXS) met 6%, apecoin (APE) met bijna 7% en flow (FLOW) meer dan 7%. Stacks (STX) is vandaag de grootste verliezer uit de top 100% en zakt met 8,5% naar $0,78. Desondanks staat STX alsnog 45% in de plus deze week.

Dan hebben we nog een paar forse stijgers in de top 100. Bitcoin cash (BCH) en vechain (VET) staan 6% in de plus. Bitcoin sv (BSV) en leo (LEO) stijgen zelfs met 7%. Kaspa (KAS) staat al 7,5% in de plus en stijgt naar $0,027.

Toch is het wederom pepe (PEPE) die de show steelt. De relatief nieuwe memecoin staat vandaag alweer ruim 10% in de plus en komt momenteel rond $0,00000157 uit. De koers tikte gisterenavond zelfs een piek van $0,00000168 aan, de hoogste prijs sinds medio mei.

Daarmee haalt PEPE de STX koers in als sterkste stijger van de week. Pepe staat namelijk 68% in de plus. Wees op je hoede: dit soort volatiele memecoins kunnen weliswaar hard stijgen, maar vaak ook net zo hard weer dalen.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie