Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2023 09:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 09:50

XRP stijgt ondanks rode crypto markt, luna classic gaat als een raket

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
XRP en Shiba Inu in de lift, maar deze crypto schiet 60% omhoog

Foto: Me dia/Shutterstock

De crypto markt komt weer bloedend het weekend uit. Op enkele uitzonderingen na, kleurt vrijwel de gehele top 100 weer rood. De onzekere macro-economische toestand houdt investeerders nog altijd terughoudend, gezien het handelsvolume, maar ook het aantal Google zoekopdrachten komt inmiddels erg laag uit. Desondanks hebben we enkele altcoins die toch flink weten aan te trekken. Het weerhoudt echter niet de totale marktkapitalisatie om met 1,1% te dalen naar $1,18. biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers zakt wederom onder $27.000

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht een forse daling en komt vanochtend weer onder de $27.000 uit. Met een prijs van $26.780 staat bitcoin vandaag zo’n 1,5% in de min. Er lijkt een grote kans te zijn dat bitcoin deze week in dit bereik blijft hangen en pas volgende week een echte beweging ziet.

Advertentie

Ethereum terug op $1.870

Ethereum (ETH) presteerde de laatste tijd regelmatig iets sterker dan bitcoin, maar daalde afgelopen nacht juist iets harder. De koers lijkt vanochtend support te vinden rond $1.870, maar staat daarmee alsnog 1,8% in de min vandaag.

Bitcoin daling is ‘gezond en tijdelijk’, analist voorspelt vuurwerk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

XRP hardste stijger in rode crypto top 10

Solana (SOL) maakte gisteren nog een flinke stijging, maar valt tegen vanochtend terug naar $21,5. Door die stijging staat SOL slechts 0,1% in de vandaag. Dogecoin (DOGE) staat echter al 1,5% in de min en komt momenteel rond $0,0719 uit. Polygon (MATIC) staat al 1,9% in de min en ligt momenteel rond $0,888.

Cardano (ADA) staat echter 2% in de min en zakt naar $0,374. Binance coin (BNB) ligt nog maar net boven $300 en staat 2,1% in het rood. Litecoin (LTC) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 10 en zakt met 3% naar $93,2.

Tron (TRX) staat daarentegen net 1% in de plus en komt op $0,0816 uit. Tot slot hebben we uit de top 10 nog ripple (XRP). De XRP koers weet zich wederom af te zonderen van de rest en stijgt met 2,1% naar $0,536.

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Metaverse tokens stijgen flink door Apple evenement

De top 100 kleurt voornamelijk rood. Arbitrum (ARB) en sui (SUI) staan vandaag al bijna 5% in de min. Filecoin (FIL) zakt zelfs met 5,4%. Conflux (CFX) verliest al 6,2% van zijn waarde en gate (GT) zelfs 6,7%. Pepe (PEPE) is wederom de grootste verliezer op de mark ten zakt met 7,1% naar $0,0000012.

Sterker dan XRP stijgen vandaag decentraland (MANA) en sandbox (SAND). De MANA koers stijgt met 3,7% naar $0,513 en SAND met 4,9% naar $0,604. Dat lijkt wellicht te maken te hebben met hype omtrent een Apple event later vandaag. Er gaan geruchten rond dat Apple een eigen VR bril wil lanceren en daarom stijgen deze metaverse tokens. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra Luna Classic gaat als een raket

Tot slot hebben we nog terra luna classic (LUNC). De LUNC koers maakte gisterenavond een enorme stijging, maar rond de $0.000115 werd de weerstand telkens te groot. Vanochtend zakt de LUNC koers onder de $0.000099, maar staat daarmee alsnog 9,2% in de plus vandaag.

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie