Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2023 08:10 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 08:10

Bitcoin koers zakt weer onder $27.000 terwijl de dollar sterk stijgt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heroverde vrijdagochtend de $27.000, maar rond de $27.250 werd de weerstand al te groot. Desondanks was de $27.000 even terug omgeslagen van weerstand naar support. Echter werd bitcoin afgelopen nacht wederom afgewezen nadat de koers piekte op $27.450.

Ditmaal hield de $27.000 echter niet stand en bitcoin daalt op het moment van schrijven naar $26.836 op Binance en €25.105 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,2% in de min. De totale marktkapitalisatie komt uit op $520 miljard en de dominantie op 45,9%. De Fear & Greed Index komt uit op 53 (Neutral).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rustige week qua macro-economische data

Gisterenavond publiceerde we hier al een overzicht van de belangrijkse macro-economische data voor deze week. Het lijkt een zeer rustige week te worden, we hebben zelfs geen speeches van Federal Reserve leden deze week.

Het is echter mogelijk “de stilte voor de storm.” We hebben namelijk volgende week op 13 juni de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex en vervolgens op 14 juni het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Wellicht zien we dan pas een echte grote beweging in de koersen.

Advertentie

OPEC+ en stijgende DXY

Gisteren vond echter wel nog OPEC+ plaats, de organisatie van olieproducerende landen en een aantal niet OPEC-landen. Saoedi-Arabië heeft aangekondigd in juli zijn productie fors verlagen, bovenop een bredere OPEC+ deal om het aanbod tot 2024 te beperken. De groep probeert de dalende olieprijzen op te krikken.

Dat lijkt echter gelijk gepaard te gaan met een stijgende Amerikaanse dollar. De Amerikaanse dollar index (DXY) is sinds gisteren fors aan het herstellen en deze stijging lijkt vooralsnog door te zetten. Analisten vrezen dat er tekenen zijn dat dit leidt tot een meer risk-off situatie en dat is mogelijk geen goed nieuws voor bitcoin. Bitcoin werd de afgelopen jaren vooral als risk-on asset verhandeld.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin support en verdeelde analisten

Volgens analist Ali Martinez ligt er momenteel veel support tussen $26.360 en $27.170, aangezien hier maar liefst 1 miljoen BTC is gekocht. Het zou geen grote verbazing zijn als bitcoin aankomende week tussen deze prijzen blijft hangen. Houd er echter rekening mee dat de 200-weken moving average nu rond de $26.450 ligt. Als de koers hierdoorheen zakt, wordt dit meestal als een bearish signaal gezien door de markt.

Net zoals investeerders nog steeds zeer terughoudend zijn, blijven de analisten ook zeer verdeeld. Zo ziet Mikybull bijvoorbeeld een bullish signaal onstaan:

Tegelijkertijd meldt Crypto Tony dat hij short blijft, oftewel een verdere daling verwacht, zo lang de koers onder de $27.500 blijft.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin Ordinals lanceert nieuwe versie

Ondertussen heeft het Bitcoin Ordinals platform een nieuwe versie van het weekend gelanceerd. Hiermee worden veel voorheen niet-herkende inscripties nu door het Ordinals Protocol geïndexeerd als “Cursed Inscriptions”.

Het Ordinals platform en de hype omtrent BRC-20 memecoins leidde tot een enorme piek in de transactiekosten vorige maand, meldt analysebedrijf IntoTheBlock. Sindsdien zijn deze kosten weer flink gedaald, maar liggen alsnog tien keer hoger dan voorheen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie