Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2022 06:04

Anthony Scaramucci: ‘Warren Buffet heeft zijn crypto huiswerk niet gedaan’

icon-finance
Finance nieuws
Anthony Scaramucci: 'Warren Buffet heeft zijn crypto huiswerk niet gedaan'

Foto: AsiaTravel / Shutterstock.com

De CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, haalde tijdens een crypto bijeenkomst van de Australian Financial Review hard uit naar enkele gerenommeerde investeerders en miljardairs om hun ouderwetse standpunten wat betreft de crypto industrie. Onder meer Warren Buffet en Jamie Dimon kregen er goed van langs door Scaramucci.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Warren Buffets crypto huiswerk

Volgens Scaramucci hebben investeerders die op dit moment nog steeds niet overtuigd zijn van de potentie van de crypto industrie simpelweg hun huiswerk niet gedaan. Hij vraagt zich sterk af of deze personen wel beschikken over adequate onderzoeks capaciteiten.

“Als je je huiswerk doet, investeer je uiteindelijk een deel van je vermogen in cryptocurrency en wat wij web3 noemen,”

Onder meer Paul Tudor-Jones, Steve Cohen, Dan Loeb en Stan Druckenmiller zijn volgens Scaramucci investeerders die ondertussen wel tot de conclusie zijn gekomen dat de crypto industrie wellicht serieus het overwegen waard is. Zij hebben volgens Scaramucci wel goed onderzoek gedaan.

Aan de andere kant heb je onder meer de legendarische investeerder Warren Buffet, zijn compagnon Charlie Munger en JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon. Zij blijven hardnekkig de kansen van de wereld van crypto ontkennen. Volgens Scaramucci is dit een grote fout en laat dit zien dat zij hun huiswerk niet hebben gedaan.

“Dit soort traditionele financiële mensen heeft besloten het huiswerk niet te doen, of misschien hebben ze het wel gedaan, en hebben ze besloten dat het gewoon een te grote verandering voor hen is in deze fase van hun carrière,”

‘Crypto is een ziekte’

Vooral Charlie Munger is bepaald niet de spreken over de wereld van cryptocurrencies. Hij noemde crypto een tijdje terug nog een geslachtsziekte. Volgens Scaramucci is dit een belachelijk standpunt. 

“Er is een pandemie geweest, wereldwijde oorlogen en genocides en blijkbaar is Bitcoin het ergste voor de beschaving. Bitcoin geeft er niet om.”

Washington omarmt crypto

Ondanks het feit dat een aantal hoog aangeschreven investeerders nog niet overtuigd zijn van crypto, gelooft Scaramucci dat wetgevers in Washington niet lang meer nodig hebben om de crypto industrie volledig te omarmen. Onlangs gaf Scaramucci aan dat hij gelooft dat de nieuwe president van de Verenigde Staten, waar de verkiezing in 2024 weer plaatsvinden, overtuigd pro-crypto zal zijn. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement