Gijs Ooijen Gijs Ooijen
15/03/2023 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 16:15

Bitcoin en crypto fondsen zien grootste uitstroom ooit van $255 miljoen

icon-finance
Finance nieuws
Bitcoin en crypto fondsen zien uitstroom toenemen

Foto: Andrii Yalanskyi/Shutterstock

Crypto beleggingsproducten hebben recentelijk te maken gehad met een dalende trend in interesse. Afgelopen week zagen dit soort fondsen echter de grootste uitstroom ooit van maar liefst $255 miljoen, meldt Coin Shares in zijn wekelijkse rapport.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Enorme uitstroom na val SVB

Crypto fondsen zagen de laatste tijd al een forse uitstroom, een teken van de terughoudendheid onder institutionele investeerders tijdens deze onzekere macro-economische toestand. De uitstroom van afgelopen week was echter waarschijnlijk het resultaat van de bankencrisis. De val van Silvergate Bank en Silicon Valley Bank heeft voor veel onrust gezorgd onder crypto beleggers.

Volgens de gegevens van Coin Shares verloren crypto beleggingsproducten 1% van hun vermogen. Vooral bitcoin beleggingsproducten hadden het zwaar in de week tot 12 maart. Van de $255 miljoen stroomde $244 miljoen uit bitcoin fondsen waardoor alle winsten van 2023 teniet zijn gedaan.

Niet alleen bitcoin, ook ethereum en andere crypto

Naast bitcoin (BTC), zagen ook ethereum (ETH) en zogeheten multi-asset fondsen een forse uitstroom. Ondanks deze afname in interesse in beleggingsproducten, zijn er wel geldstromen richting Bitcoin short posities geweest. Vorige week werden de crypto beleggers verder geschokt door de aankondiging van de sluiting van Silvergate Bank en de plotselinge sluiting van Silicon Valley Bank.

De koersen maakten afgelopen week ook een flinke duik, maar zijn sindsdien sterk hersteld. Mogelijk zien we deze trend ook terug in het aankomende rapport van Coin Shares over de beleggingsproducten.

Deze banken willen in crypto blijven

De crypto industrie heeft de afgelopen tijd drie belangrijke bankpartners verloren: Silicon Valley Bank, Signature Bank en Silvergate Bank. Gelukkig zijn er grote banken die nog steeds bereid zijn om crypto klanten te bedienen en samen te werken met crypto bedrijven. Het gaat dan om grote namen als Santander, HSBC, Deutsche Bank, BankProv, Bridge Bank, Mercury, Multis en Series Financial. Terwijl de aandelen van de banken zware klappen over de afgelopen dagen vingen, stegen de koersen van veel cryptomunten juist hard.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie