Thom Derks Thom Derks
14/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 20:00

Deze enorme banken willen crypto klanten bedienen ondanks de problemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin institutionele adoptie gaat

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

De crypto industrie is met het omvallen van Silicon Valley Bank, Signature Bank en Silvergate Bank drie belangrijke bankpartners verloren. Toch zijn grote banken nog steeds bereid om met cryptobedrijven samen te werken. Ook is de Digital Currecy Group (DCG) op zoek naar nieuwe bankpartners voor zijn verschillende bedrijven binnen de industrie, meldt CoinDesk, een dochterbedrijf van DCG.

Youtuber met 3,6 miljoen volgers verliest al zijn spaargeld na ‘domme fout’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grote crypto banken

De banken die alsnog crypto diensten willen aanbieden aan klanten zijn geen kleine namen uit de traditionele financiële industrie. Het gaat namelijk onder andere over Santander, HSBC, Deutsche Bank, BankProv, Bridge Bank, Mercury, Multis en Series Financial.

Volgens de informatie van CoinDesk heeft Digital Currency Group ook contact gezocht met BlackRock, JPMorgan Chase en Bank of America. Het is op dit moment onduidelijk of die partijen ook interesse hebben om met bedrijven uit de crypto-industrie samen te werken.

Western Alliance en Bridge Bank openen nog altijd rekeningen voor crypto-bedrijven, ondanks dat hun aandelenkoersen flink gedaald zijn. DCG heeft ook geprobeerd om contact te leggen met Revolut in het Verenigd Koninkrijk, United Overseas Bank in Singapore en Bank Leumi in Israël. Wat dat betreft zijn er nog voldoende opties over voor bitcoin (BTC) bedrijven.

Advertentie

Bankieren met restricties

Uit de berichten van Digital Currency Group kreeg blijkt verder dat crypto-bedrijven vaak wel bankieren met een hoop restricties. Bijvoorbeeld op de hoeveelheid exposure die deze partijen hebben op crypto.

Op woensdag heeft een vertegenwoordiger van Digital Currency Group nog een vergadering op de planning staan met de Senate Banking Committee over het omvallen van Silicon Valley bank, Signature Bank en Silvergate Bank.

Alles bij elkaar is het duidelijk dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken. Ondertussen blijft de bitcoin koers profiteren van de ellende bij de Amerikaanse banken. Op het moment van schrijven breekt de BTC prijs zelfs de $26.000.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie