Thom Derks Thom Derks
13/03/2023 15:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 15:10

Silicon Valley Bank situatie niet problematisch voor Ripple, zegt CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse voelde zich op 12 maart geroepen om wat uitspraken te doen inzake het faillissement van Silicon Valley Bank en de mogelijke impact daarvan op zijn bedrijf.

“Ripple had wat blootstelling aan SVB. Het was een bankpartner die een deel van onze kaspositie bewaarde. Gelukkig verwachten we geen problemen met betrekking tot onze dagelijkse werkzaamheden en hielden we de meerderheid van onze Amerikaanse dollars binnen een breed netwerk van bankpartners.”

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Silicon Valley Bank en Ripple

Wat Garlinghouse in het bericht niet deelt is om hoeveel geld het precies gaat. Wat dat betreft moeten we hem op zijn blauw ogen geloven dat het om een bedrag gaat dat geen enorme impact op de bedrijfsvoering van Ripple heeft. De XRP-gemeenschap reageert zoals gewoonlijk positief op de berichtgeving.

“Ik twijfelde er nooit aan dat jij of Ripple er een slecht risico-management op nahielden. Bedankt voor de verklaring”, aldus EathAngel.XRP in reactie op Garlinghouse. Chief Technology Officer, David Schwartz beloofde op 11 maart om snel met duidelijkheid te komen over de impact van het omvallen van Silicon Valley Bank op Ripple.

Het is niet helemaal duidelijk of dit bericht van Garlinghouse precies was wat Schwartz hiervoor in zijn hoofd had. Aan de andere kant is hij het hoofd van de blockchain-afdeling en is Garlinghouse de CEO en die bepaalt als het over dergelijke zaken gaat.

Advertentie

Schwartz begrijpt er niets van

Wat Schwartz niet begrijpt is dat een bankrun ervoor kan zorgen dat een bank niet solvent is. “Ik snap niet hoe een bankrun ervoor kan zorgen dat een bank insolvent raakt. Als de bank daarvoor solvent was, dan betekent het dat de bank meer assets dan verplichtingen heeft”, aldus Schwartz.

Dit zijn behoorlijk vreemde uitspraken voor iemand die in deze industrie meeloopt, maar Schwartz is waarschijnlijk geen Bitcoiner. Die weten over het algemeen wel dat een bank jouw tegoeden niet netjes in een kluis bewaart, maar investeert in allerlei assets.

Als iedereen dan op hetzelfde moment komt om hun geld terug te vragen, dan kan een bank daar niet altijd aan voldoen en moet het eerst assets verkopen. Vrijwel geen enkele bank zou het aankunnen als iedereen plotseling zijn tegoeden wil opnemen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie