Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2022 07:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 07:20

Grote Zwitserse vermogensbeheerder stapt crypto wereld in

icon-finance
Finance nieuws
Grote Zwitserse vermogensbeheerder stapt crypto wereld in

Foto: nitpicker / Shutterstock.com

De Julius Baer Group is een Zwitserse vermogensbeheerder met meer dan $100 miljard aan activa onder beheer en het bedrijf focust zich vooral op een kleine groep rijke cliënten. Schijnbaar heeft Julius Baer in de recente chaos in de crypto markt een mooie kans gezien. Zij gaan namelijk het handelen en investeren in cryptocurrencies mogelijk maken voor hun cliënten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Julius Baer geeft advies over crypto, DeFi en meer

De in Zürich gevestigde vermogensbeheerder heeft het ambitieuze plan om zichzelf “op het kruispunt van digitale activa en de fiat wereld te plaatsen”. Dat maakte de private bank vandaag bekend in een statement. Op dit moment wordt er al getest met het bieden van bepaalde crypto diensten aan cliënten., dat meldt Bloomberg.

De bank is van plan om eigen onderzoek te ontwikkelen voor klanten over crypto, DeFi en blockchain en uiteindelijk gereguleerd advies te geven over beleggen en handelen in de activaklasse.

De CEO van Julius Baer, Philipp Rickenbacher, stelde tijdens een presentatie dat er een kans bestaat dat er op dit moment een zogeheten “Bubble burst” heeft plaatsgevonden in de crypto industrie. Hij stelt dat iedereen ondertussen wel weet wat er gebeurde toen de “Dot-com bubbel” klapte. Het is daarom voor hem een uitgelezen kans om de crypto industrie in te stappen.

“Het zou goed kunnen dat we op dit moment getuige zijn van een bubbel-barst-moment van de crypto-industrie, en we weten allemaal wat er gebeurde nadat de dot-com bubbel 20 jaar geleden barstte. Het maakte de weg vrij voor de opkomst van een nieuwe sector die ons leven inderdaad heeft veranderd; ik geloof dat digitale activa en decentralized finance hetzelfde potentieel hebben,”

Crypto adoptie

Het is niet de eerste keer dan een vermogensbeheerder van het formaat van Julius Baer de crypto industrie met beide benen binnentreedt. Het afgelopen jaar stond in het teken van institutionele adoptie van cryptocurrencies en het lijkt erop dat zelfs nu deze trend niet ten einde zal komen.

Veel crypto investeerders zitten op dit moment met de handen in het haar. De koersen van vrijwel alle cryptomunten zijn enorm gekelderd de afgelopen maanden, maar blijkbaar zien instituties het allemaal een stuk minder negatief is. Julius Baer ziet in plaats van enkel ellende juist een grote kans.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie