Simon Bosch Simon Bosch
28/06/2022 16:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2022 16:35

Morgan Creek en FTX concurreren voor BlockFi-bailout

icon-finance
Finance nieuws
Morgan Creek en FTX concurreren voor BlockFi-bailout

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

Een week geleden verklaarde FTX-topman Sam Bankman-Fried, kortweg SBF, dat hij bereid was om in te grijpen als omvallende bedrijven dreigden de rest van de markt te ‘besmetten’ met risico’s. Hij wilde financiële steun geven aan bedrijven die dit verdienden. BlockFi heeft inmiddels een lening gekregen van FTX en een aandeel in het bedrijf zou een optie zijn. Maar FTX heeft nu concurrentie.

Stereotype bevestigd: Nederlanders zijn het beste in sparen
  • icon-finance
    Finance nieuws

FTX tegen Morgan Creek

FTX kondigde vorige week aan dat het BlockFi een lening van 250 miljoen dollar heeft gegeven om financieel overeind te blijven. Volgens The Wall Street Journal heeft FTX ook interesse in een significant aandeel in BlockFi. Veel details zijn er nog niet.

Het hedgefonds Morgan Creek Capital Management zou nu ook interesse hebben in BlockFi. Dat schrijft CoinDesk op basis van een uitgelekte investeerdersbijeenkomst. “Ik ben de hele dag al aan het bellen,” verklaarde Morgan Creek-topman Mark Yusko. De bailout zou het fonds in staat stellen om ‘praktisch tegen een prijs van nul’ te kopen.

Als FTX zijn zin had gekregen met de lening van 250 miljoen dollar, dan waren alle aandeelhouders hun aandelen kwijtgeraakt – inclusief de bestuursleden en ook externe investeerders. Morgan Creek is één van die investeerders.

Om te voorkomen dat alle aandelen naar FTX gaan probeert Morgan Creek genoeg kapitaal op te halen om hetzelfde bedrag in BlockFi’s aandelen te stoppen. “Ik denk dat de kans ongeveer 10% is dat het lukt, maar het is niet nul,” verklaarde Yusko volgens CoinDesk.

Advertentie

Concurrent van Celsius

BlockFi is één van de grootste platformen waar je cryptocurrencies op kunt lenen en op kunt uitlenen. Het concurreert dan ook met Celsius, dat eerder deze maand failliet is gegaan nadat de investeringen te veel in waarde waren gedaald.

Het bedrijf zal dus vrij vergelijkbaar zijn met Celsius, en de behoefte aan extra financiële steun zal ongeveer hetzelfde zijn. Dit soort leningplatformen zijn in feite digitale banken. Ze concurreren in theorie dus met JP Morgan en ING. Dat maakt de situatie bij BlockFi en Celsius enorm belangrijk. Cryptovaluta zijn als het aan deze investeerders ligt de toekomst.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie