Roy van Krieken Roy van Krieken
16/02/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 15:15

PwC: Meerderheid financiële instituties in Luxemburg gaat crypto omarmen

icon-finance
Finance nieuws
PwC: Meerderheid financiële instituties in Luxemburg gaat crypto omarmen

Foto: CAHYADI SUGI / Shutterstock.com

PwC Luxembourg heeft onlangs een rapport gepubliceerd waar een aantal bijzondere en bovenal positieve bevindingen worden gedeeld. Volgens het ‘Big Four’ accountingbedrijf zal een meerderheid van de financiële instituties in Luxemburg in 2022 de eerste stappen zetten om de crypto industrie binnen te treden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PriceWaterhouseCoopers

Het rapport van PwC Luxembourg toont dat de adoptie van cryptocurrencies op dit moment eigenlijk nog slechts in de kinderschoenen staat. De kans bestaat dat in de komende jaar de adoptie van de crypto sector pas echt in een stroomversnelling kan geraken.

Volgens het rapport zijn financiële spelers in Luxemburg op dit moment in grote getalen serieus aan het kijken naar een mogelijk instapmoment. In een enquête die werd afgenomen binnen de financiële industrie in Luxemburg kwam naar buiten dat een grote meerderheid plannen heeft om crypto te omarmen.

Zeker 18% van de ondervraagden gaf aan dat zij op dit moment crypto-activa al als een strategische prioriteit zagen voor hun bedrijf. Nog eens 43% gaf aan dat dit op dit moment nog niet zo is, maar dat dit hoogstwaarschijnlijk de komende twee jaar zal veranderen. Slechts een minderheid van 39% geeft aan dat zij niet verwachten dat crypto-activa een prioriteit voor hun bedrijf wordt.

61% van de ondervraagden heeft concrete plannen of overweegt om gedurende de komende twee jaar te beginnen aan een ‘crypto-activa reis’. De resultaten van het rapport zijn dus ronduit bullish te noemen.

Crypto adoptie

PwC is een van de ‘Big Four’ accounting bedrijven ter wereld. Opmerkelijk is dat een ander bedrijf binnen deze exclusieve groep, namelijk KPMG, onlangs bekend maakte dat de Canadese tak van het bedrijf zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) op de balans had genomen.

Het feit dat deze accounting reuzen zich actief gaan mengen in de wereld van crypto is bijzonder positief te noemen. Deze bedrijven hebben namelijk een reusachtige invloed binnen de financiële wereld. Zij kunnen het voorbeeld aan talloze bedrijven geven dat de crypto industrie wellicht toch het overwegen waard is op de korte termijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie