Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
30/07/2022 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:49

Vanaf donderdag nieuwe crypto ETF op beurs New York

icon-finance
Finance nieuws
3 financiële reuzen slaan handen ineen en bouwen crypto-handelsplatform

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Schwab Asset Management heeft gisteren een nieuwe exchange traded fund aangekondigd. De vermogensbeheerdivisie van De Charles Schwab Corporation lanceert donderdag 4 augustus hun eerste ETF met als thema cryptocurrency. Deze wordt aangeboden op de New York Stock Exchange Arca.

De Charles Schwab Corporation, een van de grootste banken en beursvennootschappen in de Verenigde Staten, wordt geleid door Charles Schwab. Mocht die naam je bekend voorkomen, nee, hij is geen familie van Klaus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Thema van ETF wordt crypto

Normaal gesproken volgt een ETF de prestaties van een gediversifieerde portefeuille. Maar er zijn ook ETF’s die een bepaald thema hebben en de prestaties volgen van bedrijven die alleen daar iets mee doen. Denk aan een ETF op basis van duurzaamheid of op basis van tech.

De nieuwe ETF van Schwab biedt beleggers toegang tot bedrijven die kunnen profiteren van de ontwikkeling of het gebruik van cryptocurrency’s en is bedoeld om de nieuwe eigen index STCE van Schwab Asset Management te weerspiegelen. Ofwel, de index volgt de prestaties van cryptobedrijven en de ETF is de verhandelbare asset die daarbij hoort aldus het persbericht.

Advertentie

Crypto ETF volgt bedrijven

De index volgt de koers van bitcoin en andere cryptocurrency’s niet rechtstreeks en investeert ook niet in crypto. Het is eerder bedoeld om blootstelling te bieden aan bedrijven die in de sector werkzaam zijn. Denk aan:

  • IT-bedrijven die werken aan consensusprocessen
  • Cryptocurrency-miningbedrijven
  • Brokers
  • Beurzen zoals Coinbase

Wat een verandering met drie jaar geleden. In 2019 was het ondenkbaar dat Schwab ook maar in de buurt van crypto zou komen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Groei cryptomarkt maakt ETF mogelijk

Niet gek natuurlijk, want destijds was de gehele cryptomarkt maar 300 miljard waard. In 2019:

“Het is slechts ongeveer één procent van de marktomvang van de Amerikaanse aandelenmarkt. De totale marktomvang van cryptocurrency’s is op dit moment nog steeds niet groot genoeg voor bedrijven als Schwab om de risico’s te rechtvaardigen die ze zouden moeten nemen. Het is de moeite waard voor deze bedrijven om te wachten.”

Inmiddels is de totale cryptomarkt meer dan 1 biljoen euro waard (12 nullen) en is Schwab om. David Botset, hoofd innovatie bij Schwab:

“Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in blootstelling aan cryptocurrency, is er een heel ecosysteem om te overwegen, aangezien meer bedrijven direct en indirect inkomsten uit crypto willen halen.”

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie