Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Brokerage-reus Charles Schwab blijft vooralsnog uit de crypto-markt

De Charles Schwab Corporation, een van de grootste banken en beursvennootschappen in de Verenigde Staten, gaat vooralsnog niet de cryptocurrency-markt instappen. Dat meldt het financiële online tijdschrift RIABiz op 7 september.

Directe handel in cryptocurrencies staat gewoon niet op de Schwab-radar op dit moment. Beleggers moeten deze valuta als een puur speculatief instrument beschouwen.

Aldus Rob Farmer, directeur van bedrijfscommunicatie bij Schwab. Dat het bedrijf niet de druk voelt om in te stappen is niet verbazend. De totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency-markt zit momenteel rond $300 miljard euro. Dat is maar zo’n 10% van de $3,2 biljoen die Schwab beheert in vermogen.

- Advertentie -

Gabriel Wang, financieel analist van de Aite group, zegt het volgende over de $300 miljard:

Het is slechts ongeveer één procent van de marktomvang van de Amerikaanse aandelenmarkt. De totale marktomvang van cryptocurrencies is op dit moment nog steeds niet groot genoeg voor bedrijven als Schwab om de risico’s te rechtvaardigen die ze zouden moeten nemen. Het is de moeite waard voor deze bedrijven om te wachten.

Ook lijkt Schwab vooralsnog niet geïnteresseerd te zijn in Facebooks Libra. Toch houdt het bedrijf zijn opties open. Chris Dodds, voormalig CFO van Schwab en huidig bestuurslid, is tevens sinds vorig jaar een bestuurslid bij de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase.

Ook geeft Will Trout, senior analist van adviesbureau Celent, aan dat Schwab snel en gemakkelijk de crypto-sector zou in kunnen stappen via acquisitie:

Schwab zal op een gegeven moment gedwongen worden om de sector in te gaan, hoewel hoogstwaarschijnlijk op een kleine manier, bewaring van activa van klanten of een belang in een exchange bijvoorbeeld.

Dat gezegd hebbende, Schwabs grote rivaal Fidelity Investments, dat zo’n $2,5 biljoen in vermogens beheert, stapte al in 2012 de cryptocurrency-markt binnen en biedt handel en bewaardiensten voor bitcoin (BTC) alsmede ethereum (ETH) aan.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.000,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.037,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.049,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.074,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.196,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.000,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.037,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.049,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.074,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.196,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...