Rico Engelbarts
11/10/2018 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2018 05:00

Google spot met crypto in nieuwe reclamespot; oh the irony

Nieuws

De internetgigant Google, onderdeel van Alphabet Inc., heeft een enigszins moeizame relatie met cryptocurrencies achter de rug. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor zo’n 39% van alle digitale reclame besloot eerder dit jaar nog crypto-gerelateerde reclame te verbieden op haar platform. Enkele weken geleden hief Google dit verbod echter weer op in de VS en Japan.
In een nieuwe reclamespotje voor Googles nieuwe product ‘Call Screen’ neemt Google Bitcoin en andere cryptocurrencies echter flink op de korrel.
In het reclamespotje leggen twee acteurs, Teddy en Abby, de nieuwe Call Screen dienst uit. Abby vertelt Teddy dat hij een telefoontje ontvangt over zijn hoge energieverbruik. Teddy legt uit dat dat komt door zijn mining activiteiten, waarop Abby spot dat crypto geen “echt” geld is. Teddy reageert op zijn beurt weer dat geld niet echt is, waarna Abby vraagt of Teddy dat werkelijk gelooft.
Volgens audit en consulting firma Price waterhouse Coopers (PwC) verbruiken alle BTC servers gezamenlijk zo’n 22 terawatt-uur per jaar, wat bijna evenveel is als heel Ierland. Mogelijk kan dit energieverbruik nog verdubbelen tot aan het eind van 2018, aldus economist Alex de Vries.
Het reclamespotje is enigszins ironisch gezien de mede-oprichter van Google en president van Alphabet Inc., Sergey Brin recentelijk ook zijn interesse in Ethereum bekendmaakte. Volgens Brin is ethereum mining deels verantwoordelijk voor de ‘computing boom’ van de laatste jaren. Hij liet hierbij ook weten dat hij samen met zijn 10-jarige zoon zelf is begonnen met ethereum mining.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie