Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Google spot met crypto in nieuwe reclamespot; oh the irony

Google spot met crypto in nieuwe reclamespot; oh the irony

De internetgigant Google, onderdeel van Alphabet Inc., heeft een enigszins moeizame relatie met cryptocurrencies achter de rug. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor zo’n 39% van alle digitale reclame besloot eerder dit jaar nog crypto-gerelateerde reclame te verbieden op haar platform. Enkele weken geleden hief Google dit verbod echter weer op in de VS en Japan.

In een nieuwe reclamespotje voor Googles nieuwe product ‘Call Screen’ neemt Google Bitcoin en andere cryptocurrencies echter flink op de korrel.

- Advertentie -

In het reclamespotje leggen twee acteurs, Teddy en Abby, de nieuwe Call Screen dienst uit. Abby vertelt Teddy dat hij een telefoontje ontvangt over zijn hoge energieverbruik. Teddy legt uit dat dat komt door zijn mining activiteiten, waarop Abby spot dat crypto geen “echt” geld is. Teddy reageert op zijn beurt weer dat geld niet echt is, waarna Abby vraagt of Teddy dat werkelijk gelooft.

Volgens audit en consulting firma Price waterhouse Coopers (PwC) verbruiken alle BTC servers gezamenlijk zo’n 22 terawatt-uur per jaar, wat bijna evenveel is als heel Ierland. Mogelijk kan dit energieverbruik nog verdubbelen tot aan het eind van 2018, aldus economist Alex de Vries.

Het reclamespotje is enigszins ironisch gezien de mede-oprichter van Google en president van Alphabet Inc., Sergey Brin recentelijk ook zijn interesse in Ethereum bekendmaakte. Volgens Brin is ethereum mining deels verantwoordelijk voor de ‘computing boom’ van de laatste jaren. Hij liet hierbij ook weten dat hij samen met zijn 10-jarige zoon zelf is begonnen met ethereum mining.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.196,54 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.092,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.154,85 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.155,06 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.160,64 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...