Rico Engelbarts
31/07/2018 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2018 16:05

Grootste bioscoopketen in Thailand gaat cryptocurrency accepteren

Nieuws
grootste_bioscoopketen_van_thailand_gaat_cryptocurrency_accepteren

De grootste bioscoopketen van Thailand, Major Cineplex, gaat het mogelijk maken voor klanten om met cryptocurrency te betalen, zo meldt The Nation. Het zal gaan om filmkaartjes en snacks zoals popcorn.
De bioscoop heeft aangegeven een partnership met het Zwitserse tech-bedrijf RapidzPlay te zijn aangegaan. Laatstgenoemde zal verantwoordelijk zijn voor het bouwen van het digitale betaalsysteem dat het mogelijk maakt om met cryptocurrency te betalen op PoS- (Point-of-Sale) machines.


Bezitters van cryptocurrency kunnen hun betalingen doen aan RapidzPay’s wallet via een smartphone app. Uitbaters kunnen het PoS-platform gebruiken om deze cryptocurrencies te accepteren alsmede de Baht, de officiële munteenheid van Thailand.
Chanya Tamrongweenichai, marketing directeur bij Major Cineplex, legt uit:

Met RapidzPOS en de RapidzPay mobiele app kun je alle zaken en diensten van ons, zoals filmkaarten, popcorn en andere producten kopen met cryptocurrency.

Oprichter en voorzitter van Rapidzpay, Eddie Trent, geeft aan:

Ik kan alleen maar zeggen dat ik enthousiast ben om klanten van de Major Group te helpen en hen het levens iets beter en makkelijker te maken.

Major Cineplex is opgericht in 1995 en bezit 143 bioscopen in Thailand. De Major Group bezit 768 bioscoopschermen waarvan er 9 in Laos staan en 7 in Cambodia. Major is van plan uit te breiden naar 1.000 schermen in 2020.
Thailand ligt voorop als het gaat om cryptocurrency. Het land is eind 2017 al begonnen met plannen voor regulatie van cryptocurrency, blockchain en ICO’s (initial coin offerings). In maart 2018 heeft de regering van Thailand twee Koninklijke besluiten goedgekeurd die crypto transacties gaan reguleren alsmede belasting invoeren voor handelaren van cryptocurrency. In mei gaf de Thaise regering aan deze belasting toch achterwege te laten. De SEC (Securities and Exchange Commission) van Thailand heeft sinds 16 juli regulatie ingevoerd omtrent ICO’s. Organisatoren van ICO’s kunnen worden uitbetaald in zeven verschillende cryptocurrencies waaronder Ethereum, Ripple en Bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie