IBM lanceert gratis blockchain-programma voor studenten in India

Array

De opkomst van blockchain-technologie stimuleert de vraag in relevante vaardigheden, met instituten en landen over de hele wereld die educatieve initiatieven lanceren. De Indiase deelstaat Tamil Nadu is de meest recente die een dergelijk programma introduceert.

In samenwerking met de Amerikaanse technologie-gigant IBM, lanceerde India’s National Programme on Technology Enhanced Learning (NPTEL) een 12-weekse online cursus over blockchain-architectuur, -ontwerp en -gebruiken.

- Advertentie -

De autoriteit merkte de voordelen van blockchain-technologie op en erkende UpWork’s Skills Index for Q1 2018, waarin “blockchain-vaardigheden” worden beschouwd al de “meest gevraagde skillset in de technologie-industrie.

De cursus is de eerste educatieve inspanning van India op het gebied van distributed ledger technology en houdt vast aan de politieke houding van het land waarbij het cryptocurrencies moeilijk wordt gemaakt maar India toch de blockchain-technologie omarmt.

De joint venture tussen de academische en industriële sector is bedoeld om verschillende aspecten van de blockchain te omvatten, inclusief het fundamentele ontwerp, de systeemstructuur, beveiliging en het verkennen van nieuwe use-cases voor de technologie.

Studenten kunnen zich vanaf juli 2018 inschrijven voor de cursus en zich richten op praktische en conceptuele vaardigheden die betrekking hebben op de technologie. Alle cursussen zijn gratis beschikbaar op de NPTEL-website, maar het certificaat is wel onderhevig aan kosten en een online-examen.

“De populariteit van blockchain is verschoven van cryptocurrency naar bedrijfstoepassingen in vele sectoren, zoals verzekeringen, financiën, logistiek in de toeleveringsketen, digitale identiteit, gezondheidszorg en de publieke sector”, zegt Sandip Chakraborty van het Indian Institute of Technology (ITT) Kharagpur. De professor geeft deze cursus samen met IBM’s Technical Manager of Smart Contracts and Blockchain, Praveen Jayachandran. Laatstgenoemde zei het volgende:

De samenwerking van IBM met de leidende academische geesten van India om een blockchain-curriculum te creëren, is een weerspiegeling van onze toewijding om de technologie in staat te stellen haar volledige potentieel te realiseren, terwijl ook tegemoet wordt gekomen aan de toegenomen vraag naar voldoende vaardigheden voor studenten en ontwikkelaars.

Hoewel cryptocurrencies de bekendste toepassing van blockchain zijn, verloopt de technologie gestaag naar verschillende domeinen, zoals bedrijfsprocesbeheer, IoT en logistiek.

NPTEL-coördinator Andrew Thangaraj gelooft dat de blockchain-cursus met IBM de eerste is in dit genre en “zal meer bedrijven aanmoedigen om naar voren te komen om hetzelfde te doen”.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...