Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Berichtendienst Telegram weigert SEC financiële inzage te geven in aanloop naar verhoor

Een rechter heeft berichtendienst Telegram bevolen te verklaren waarom de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) geen inzage zou mogen hebben in banktransacties die gemoeid zijn met de Initial Coin Offering (ICO) van Telegram. Telegram haalde met de fondsenwerving maar liefst $1,7 miljard op.

De SEC had Telegram bevolen helderheid te verschaffen omtrent hoe de opbrengsten van de ICO zijn gespendeerd. Nu hebben advocaten die Telegram vertegenwoordigen het Amerikaanse gerechtshof verzocht om het bevel van de SEC niet te honoreren. Volgens de advocaten, van Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP is het bevel van de SEC een “ongefundeerde visexpeditie”. In het bevel van de SEC werd Telegram overigens opgedragen om in minder dan een werkdag de informatie te overhandigen.

- Advertentie -

Volgens de SEC is de opgevraagde informatie van belang in aanloop naar het verhoor van medewerkers van Telegram, waaronder CEO Pavel Durov. De hoorzitting zal volgende week plaatsvinden en de timing van de zitting is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de SEC Telegram dermate weinig tijd heeft gegeven om de informatie te overhandigen. Middels informatie van Telegram wil de SEC uitzoeken of de opbrengsten van de ICO zijn gebruikt voor het ontwikkelen van een eigen blockchain, waar de opbrengsten überhaupt naar toe zijn gegaan en of de herkomst van de investeringen in de ICO wel in de haak zijn.

Het Amerikaanse gerechtshof zal zich nu buigen over de zaak en uiteindelijk beslissen of Telegram informatie aan de SEC zal moeten overdragen.

In oktober van vorig jaar werd bekend dat de SEC Telegram aanklaagde omdat laatstgenoemde bezig zou zijn met “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd”.

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.301,82 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.301,82 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...