Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/01/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2020 07:00

Berichtendienst Telegram weigert SEC financiële inzage te geven in aanloop naar verhoor

Nieuws
berichtendienst_telegram_weigert_SEC_financiele_inzage_te_geven_in_aanloop_naar_verhoor

Een rechter heeft berichtendienst Telegram bevolen te verklaren waarom de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) geen inzage zou mogen hebben in banktransacties die gemoeid zijn met de Initial Coin Offering (ICO) van Telegram. Telegram haalde met de fondsenwerving maar liefst $1,7 miljard op.
De SEC had Telegram bevolen helderheid te verschaffen omtrent hoe de opbrengsten van de ICO zijn gespendeerd. Nu hebben advocaten die Telegram vertegenwoordigen het Amerikaanse gerechtshof verzocht om het bevel van de SEC niet te honoreren. Volgens de advocaten, van Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP is het bevel van de SEC een “ongefundeerde visexpeditie”. In het bevel van de SEC werd Telegram overigens opgedragen om in minder dan een werkdag de informatie te overhandigen.
Volgens de SEC is de opgevraagde informatie van belang in aanloop naar het verhoor van medewerkers van Telegram, waaronder CEO Pavel Durov. De hoorzitting zal volgende week plaatsvinden en de timing van de zitting is hoogstwaarschijnlijk de reden dat de SEC Telegram dermate weinig tijd heeft gegeven om de informatie te overhandigen. Middels informatie van Telegram wil de SEC uitzoeken of de opbrengsten van de ICO zijn gebruikt voor het ontwikkelen van een eigen blockchain, waar de opbrengsten überhaupt naar toe zijn gegaan en of de herkomst van de investeringen in de ICO wel in de haak zijn.
Het Amerikaanse gerechtshof zal zich nu buigen over de zaak en uiteindelijk beslissen of Telegram informatie aan de SEC zal moeten overdragen.
In oktober van vorig jaar werd bekend dat de SEC Telegram aanklaagde omdat laatstgenoemde bezig zou zijn met “doorlopend illegaal aanbieden van effecten in de vorm van digitale activa, Grams genaamd”.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie
Advertentie