Rico Engelbarts
18/07/2018 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2018 09:30

Macause ex-crimineel haalt binnen 5 minuten $750 miljoen met ICO

ICO’s

De voormalige gangster Wan “Broken Tooth” Kuok-koi uit Macau is een partnerschap aangegaan met een geheimzinnig bedrijf in Peking om schaak- en pokertoernooien in China te financieren. Wan’s bedrijf World Hung Mun Investment, zei dat het in minder dan vijf minuten $750 miljoen ophaalde in een initial coin offering (ICO) voor haar “HB”-cryptocurrency, meldt de South China Morning Post.
De lancering van de ICO vond plaats op een chic evenement in Cambodja dat werd bijgewoond door hooggeplaatste regerings- en militaire functionarissen, zakenlieden en beroemdheden van het vasteland van China en Hong Kong. In totaal heeft het bedrijf van de ex-crimineel vanaf de lancering 450 miljoen HB-tokens verkocht op drie evenementen in Cambodja, Thailand, en de Filippijnen. De ICO-tour wordt vandaag afgesloten in Maleisië. waarbij de laatste 50 miljoen tokens vrijgegeven zullen worden. Het bedrijf van Wan zei dat het van plan was in totaal 1 miljard tokens uit te geven, waarvan de helft aan het publiek zou worden aangeboden.
De beleggingsonderneming van Wan is een samenwerking aangegaan met Zhonggongxin Cosmos Internet Technology Limited, om een schaak- en pokertoernooi te organiseren in oktober in Hainan, China. Een medewerker van Zhonggongxin Cosmos, Guo Jia, zei dat het prijzengeld van dit toernooi meer dan 10 miljoen yuan (ca. $1.495.000) zal bedragen, en dat de uitbetaling daarvan een combinatie van HB-tokens en contant geld zou kunnen zijn. Hij voegde daaraan toe dat de “grote bazen” daar later meer details over zouden geven.
Net als bij de recente aankondiging dat het 4.000 jaar oude bordspel Go in een blockchain-jasje gestoken wordt, is het niet helemaal duidelijk welke waarde de cryptocurrency-tokens toevoegen aan schaak- en pokertoernooien.
Guo zei dat er geen wet was die cryptocurrency als prijzengeld verbiedt in China, en de organisatie van het toernooi zou geheel volgens de wet zijn. Su Guojing, oprichter van de China Lottery Industry Salon, noemde het gebruik van cryptocurrencies als betaling bij schaak- en pokerspellen in China echter een ongereguleerd grijs gebied:

Wanneer schaak- en pokerspellen worden betaald met tokens zoals cryptocurrencies die omgezet kunnen worden in fiat-valuta’s, wordt het een verkapte vorm van gokken in China. Er zit een juridisch gat in deze kwestie.

Ook als geeft het feit dat er binnen 5 minuten voor $750 miljoen aan de HB-tokens verkocht is, aan dat men al het vertrouwen in Wan en zijn bedrijf heeft, doet zijn achtergrond toch ook enig argwaan opwekken.
In december 2012 kwam de voormalige Triad-baas vrij na een straf van 14 jaar uitgezeten te hebben in de maximaal beveiligde Coloane-gevangenis. Hij was veroordeeld voor onder meer samenzwering om wapens en munitie te importeren en bijdragen te leveren aan criminele veldslagen. Na zijn vrijlating zei Wan echter dat hij niet van plan was “de stabiliteit van Macau te beïnvloeden door terug te gaan naar zijn oude gewoontes”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie