Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Macause ex-crimineel haalt binnen 5 minuten $750 miljoen met ICO

De voormalige gangster Wan “Broken Tooth” Kuok-koi uit Macau is een partnerschap aangegaan met een geheimzinnig bedrijf in Peking om schaak- en pokertoernooien in China te financieren. Wan’s bedrijf World Hung Mun Investment, zei dat het in minder dan vijf minuten $750 miljoen ophaalde in een initial coin offering (ICO) voor haar “HB”-cryptocurrency, meldt de South China Morning Post.

De lancering van de ICO vond plaats op een chic evenement in Cambodja dat werd bijgewoond door hooggeplaatste regerings- en militaire functionarissen, zakenlieden en beroemdheden van het vasteland van China en Hong Kong. In totaal heeft het bedrijf van de ex-crimineel vanaf de lancering 450 miljoen HB-tokens verkocht op drie evenementen in Cambodja, Thailand, en de Filippijnen. De ICO-tour wordt vandaag afgesloten in Maleisië. waarbij de laatste 50 miljoen tokens vrijgegeven zullen worden. Het bedrijf van Wan zei dat het van plan was in totaal 1 miljard tokens uit te geven, waarvan de helft aan het publiek zou worden aangeboden.

- Advertentie -

De beleggingsonderneming van Wan is een samenwerking aangegaan met Zhonggongxin Cosmos Internet Technology Limited, om een schaak- en pokertoernooi te organiseren in oktober in Hainan, China. Een medewerker van Zhonggongxin Cosmos, Guo Jia, zei dat het prijzengeld van dit toernooi meer dan 10 miljoen yuan (ca. $1.495.000) zal bedragen, en dat de uitbetaling daarvan een combinatie van HB-tokens en contant geld zou kunnen zijn. Hij voegde daaraan toe dat de “grote bazen” daar later meer details over zouden geven.

Net als bij de recente aankondiging dat het 4.000 jaar oude bordspel Go in een blockchain-jasje gestoken wordt, is het niet helemaal duidelijk welke waarde de cryptocurrency-tokens toevoegen aan schaak- en pokertoernooien.

Guo zei dat er geen wet was die cryptocurrency als prijzengeld verbiedt in China, en de organisatie van het toernooi zou geheel volgens de wet zijn. Su Guojing, oprichter van de China Lottery Industry Salon, noemde het gebruik van cryptocurrencies als betaling bij schaak- en pokerspellen in China echter een ongereguleerd grijs gebied:

Wanneer schaak- en pokerspellen worden betaald met tokens zoals cryptocurrencies die omgezet kunnen worden in fiat-valuta’s, wordt het een verkapte vorm van gokken in China. Er zit een juridisch gat in deze kwestie.

Ook als geeft het feit dat er binnen 5 minuten voor $750 miljoen aan de HB-tokens verkocht is, aan dat men al het vertrouwen in Wan en zijn bedrijf heeft, doet zijn achtergrond toch ook enig argwaan opwekken.

In december 2012 kwam de voormalige Triad-baas vrij na een straf van 14 jaar uitgezeten te hebben in de maximaal beveiligde Coloane-gevangenis. Hij was veroordeeld voor onder meer samenzwering om wapens en munitie te importeren en bijdragen te leveren aan criminele veldslagen. Na zijn vrijlating zei Wan echter dat hij niet van plan was “de stabiliteit van Macau te beïnvloeden door terug te gaan naar zijn oude gewoontes”.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.236,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.290,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.300,96 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.304,65 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.344,95 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...