Rico Engelbarts
16/07/2018 14:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2018 14:58

4.000 jaar oud bordspel Go krijgt blockchain-opknapbeurt

Nieuws

Lee Sedol, ‘s werelds beste speler van het rond 2.000 v.Chr. in China ontwikkelde bordspel Go, werkt samen met The Blockchain Inc. aan een blockchain-versie van zijn geliefde spel.
De Zuid-Koreaanse Sedol werd op zijn twaalfde professioneel Go-speler en wordt algemeen beschouwd als de meest bekwame speler ter wereld. Go staat bekend als een zeer complex spel, dat veel ingewikkelder is dan schaken.
In 2016 kwam Lee Sedol in het nieuws omdat hij als beste speler verslagen werd door AlphaGo, het slimme algoritme van Google’s DeepMind. De AI-computer versloeg Sedol met 4-1. Aanvankelijk zei Sedol nog te verwachten dat hij zou winnen van AlphaGo, maar halverwege het spel zag hij in dat hij de kunstmatige intelligentie (AI) onderschat had en paste hij zijn doel aan om minstens één potje te winnen.
Nu, twee jaar na zijn nederlaag, heeft Sedol aangekondigd dat hij een op blockchain gebaseerde versie van Go zal uitbrengen. Het project wordt “GoBlock” genoemd en zal worden ontwikkeld in samenwerking met The Blockchain Inc., een Zuid-Koreaans blockchain-bedrijf.
The Blockchain Inc. is opgericht om gebruikers te helpen bij het navigeren door de crypto-wereld. Het bedrijf beheert CoinUs, een website die van plan is om een online wallet en een fysieke wallet voor offline cold storage uit te brengen.
Zodra GoBlock live gaat, kunnen Go-spelers uit China, Japan en Zuid-Korea deelnemen aan een wereldwijde professionele competitie. Sedol heeft echter grotere plannen voor het project dan alleen het hosten van een online profcompetitie.
De Go-kampioen sprak over het creëren van een beloningssysteem waarvan iedereen, van spelers tot supporters en van kijkers tot adverteerders, kan profiteren. Ook amateurs, of zelfs beginnende spelers kunnen terecht bij GoBlock, want het platform zal ook amateurcompetities bevatten en training voor beginners aanbieden.
GoBlock wordt gebouwd op het Ethereum-netwerk en zal haar platform baseren op blockchain-protocollen. Als onderdeel van het beloningssysteem en het algehele beheer van het platform zullen tokens worden uitgegeven, ter ondersteuning van competities, spelers, en wedstrijdrecords. In een verklaring zei Sedol het volgende:

Het creëren van een gedecentraliseerd ecosysteem voor het Go-spel is een van de belangrijkste missies van het project. Ik was aangetrokken tot de blockchain-technologie vanwege de decentralisatie en transparantie. Als blockchain-technologie en de token-economy worden toegepast op het Go-spel, kan het het ecosysteem van het spel uitbreiden en onvoorziene veranderingen in het ecosysteem van het spel bewerkstelligen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Advertentie