Discussier met alle crypto insiders via Telegram

4.000 jaar oud bordspel Go krijgt blockchain-opknapbeurt

Lee Sedol, ‘s werelds beste speler van het rond 2.000 v.Chr. in China ontwikkelde bordspel Go, werkt samen met The Blockchain Inc. aan een blockchain-versie van zijn geliefde spel.

De Zuid-Koreaanse Sedol werd op zijn twaalfde professioneel Go-speler en wordt algemeen beschouwd als de meest bekwame speler ter wereld. Go staat bekend als een zeer complex spel, dat veel ingewikkelder is dan schaken.

- Advertentie -

In 2016 kwam Lee Sedol in het nieuws omdat hij als beste speler verslagen werd door AlphaGo, het slimme algoritme van Google’s DeepMind. De AI-computer versloeg Sedol met 4-1. Aanvankelijk zei Sedol nog te verwachten dat hij zou winnen van AlphaGo, maar halverwege het spel zag hij in dat hij de kunstmatige intelligentie (AI) onderschat had en paste hij zijn doel aan om minstens één potje te winnen.

Nu, twee jaar na zijn nederlaag, heeft Sedol aangekondigd dat hij een op blockchain gebaseerde versie van Go zal uitbrengen. Het project wordt “GoBlock” genoemd en zal worden ontwikkeld in samenwerking met The Blockchain Inc., een Zuid-Koreaans blockchain-bedrijf.

The Blockchain Inc. is opgericht om gebruikers te helpen bij het navigeren door de crypto-wereld. Het bedrijf beheert CoinUs, een website die van plan is om een online wallet en een fysieke wallet voor offline cold storage uit te brengen.

Zodra GoBlock live gaat, kunnen Go-spelers uit China, Japan en Zuid-Korea deelnemen aan een wereldwijde professionele competitie. Sedol heeft echter grotere plannen voor het project dan alleen het hosten van een online profcompetitie.

De Go-kampioen sprak over het creëren van een beloningssysteem waarvan iedereen, van spelers tot supporters en van kijkers tot adverteerders, kan profiteren. Ook amateurs, of zelfs beginnende spelers kunnen terecht bij GoBlock, want het platform zal ook amateurcompetities bevatten en training voor beginners aanbieden.

GoBlock wordt gebouwd op het Ethereum-netwerk en zal haar platform baseren op blockchain-protocollen. Als onderdeel van het beloningssysteem en het algehele beheer van het platform zullen tokens worden uitgegeven, ter ondersteuning van competities, spelers, en wedstrijdrecords. In een verklaring zei Sedol het volgende:

Het creëren van een gedecentraliseerd ecosysteem voor het Go-spel is een van de belangrijkste missies van het project. Ik was aangetrokken tot de blockchain-technologie vanwege de decentralisatie en transparantie. Als blockchain-technologie en de token-economy worden toegepast op het Go-spel, kan het het ecosysteem van het spel uitbreiden en onvoorziene veranderingen in het ecosysteem van het spel bewerkstelligen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.208,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.014,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.052,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.109,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.005,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.052,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.109,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.208,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...