Rico Engelbarts
05/09/2018 06:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2018 06:59

Man achter “gezonken schip met goud”-ICO met de noorderzon (en $8 miljoen) verdwenen

ICO’s

Het klonk al erg dubieus toen in juli een Zuid-Koreaans schatzoekers-bedrijf een initial coin offering (ICO) startte nadat het beweerde het wrak van de Russische kruiser “Dmitrii Donskoi” met, naar gezegd werd, $130 miljard aan goud aan boord, gevonden te hebben.
Het bedrijf, Shinil Group, hield een ICO waarbij de aangeboden crypto-token ondersteund zou worden door de “nieuw gevonden schat” van Dmitrii Donskoi. De Shinil Gold Coins werden bij de ICO verkocht voor 10.000 won ($8,87) per stuk. Ook al had Shinil Group geen white paper vrijgegeven met details over de use-cases van de Shinil Gold Coin, en was het hele verhaal op zijn minst vreemd te noemen, hebben 2.600 beleggers gezamenlijk meer dan $8 miljoen in de ICO geïnvesteerd.
Die mensen zijn hun geld nu dus kwijt, meldt The Korea Herald. De Koreaanse politiediensten zijn nog op zoek naar het vermeende meesterbrein achter de zwendel; voormalig CEO van Shinil Group Ryu Seong-jin, die zich naar verluidt schuilhoudt in Vietnam. De Zuid-Koreaanse opsporingsdienst geeft aan dat het verloren bedrag van $8 miljoen (9 miljard won) nog op kan lopen:

Als we meer gerelateerde accounts vinden of gevallen tegenkomen waarbij beleggers contant geld gebruikt hebben, zou het bedrag op kunnen lopen. Het aantal slachtoffers zou echter minder kunnen blijken, als we de gevallen vinden waarbij eenzelfde persoon meerdere keren geld heeft overgemaakt via verschillende accounts.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie