Man achter “gezonken schip met goud”-ICO met de noorderzon (en $8 miljoen) verdwenen

0

Het klonk al erg dubieus toen in juli een Zuid-Koreaans schatzoekers-bedrijf een initial coin offering (ICO) startte nadat het beweerde het wrak van de Russische kruiser “Dmitrii Donskoi” met, naar gezegd werd, $130 miljard aan goud aan boord, gevonden te hebben.

Het bedrijf, Shinil Group, hield een ICO waarbij de aangeboden crypto-token ondersteund zou worden door de “nieuw gevonden schat” van Dmitrii Donskoi. De Shinil Gold Coins werden bij de ICO verkocht voor 10.000 won ($8,87) per stuk. Ook al had Shinil Group geen white paper vrijgegeven met details over de use-cases van de Shinil Gold Coin, en was het hele verhaal op zijn minst vreemd te noemen, hebben 2.600 beleggers gezamenlijk meer dan $8 miljoen in de ICO geïnvesteerd.

Die mensen zijn hun geld nu dus kwijt, meldt The Korea Herald. De Koreaanse politiediensten zijn nog op zoek naar het vermeende meesterbrein achter de zwendel; voormalig CEO van Shinil Group Ryu Seong-jin, die zich naar verluidt schuilhoudt in Vietnam. De Zuid-Koreaanse opsporingsdienst geeft aan dat het verloren bedrag van $8 miljoen (9 miljard won) nog op kan lopen:

Als we meer gerelateerde accounts vinden of gevallen tegenkomen waarbij beleggers contant geld gebruikt hebben, zou het bedrag op kunnen lopen. Het aantal slachtoffers zou echter minder kunnen blijken, als we de gevallen vinden waarbij eenzelfde persoon meerdere keren geld heeft overgemaakt via verschillende accounts.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws