Rico Engelbarts
22/07/2018 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:57

$130 miljard aan goud in gezonken Russisch slagschip leidt tot ICO

ICO’s

Shinil Group, een Zuid-Koreaans schatzoekers-bedrijf, heeft aangekondigd een ICO te starten na het ontdekken van $130 miljard aan goud, in het wrak van de Russische kruiser Dmitrii Donskoi.
Dmitrii Donskoi werd in 1905 tot zinken gebracht nadat het zwaar beschadigd raakte tijdens de Russisch-Japanse oorlog. Sindsdien is het vaak “ontdekt” in de afgelopen decennia. Er wordt van gezegd dat het voor $130 miljard aan 5.500 goudstaven en 200 ton aan gouden munten aan boord heeft.
Shinil Group beweert de scheepsromp te hebben gevonden nabij het Koreaanse eiland Ulleungdo, en heeft beelden van het slagschip vrijgegeven als bewijs. Het bedrijf is van plan een initial coin offering (ICO) te houden waarbij het aangeboden crypto-token ondersteund zal worden door de nieuw gevonden schat van Dmitrii Donskoi.
In een video, die op 16 juli op Youtube geplaatst is, liet Shinil Group zien hoe het wrak in twee dagen ontdekt werd. Aanvankelijk beweerde het bedrijf dat de helft van het goud teruggegeven zou worden aan Rusland en dat het 10% aan de toerisme-industrie op het eiland zou schenken. Nu heeft Shinil Group aangekondigd een eigen cryptocurrency genaamd “Shinil Gold Coin” te lanceren.
De private sale is naar verluidt reeds begonnen, terwijl de ICO naar verwachting op 30 juli zal beginnen. Eén Shinil Gold Coin is gelijk aan 10.000 won ($8,87). Het token zal gelist worden op verschillende exchanges in augustus of september van dit jaar.
Er zijn een paar vragen die tot bezorgdheid hebben geleid bij verschillende media. Ten eerste heeft het Ministerie van Maritieme Zaken en Visserij de Koreaanse BBC verteld dat Shinil Group de bergings-rechten niet heeft aangevraagd. Als de schatzoekers de gebruikelijke procedure volgen moet het bedrijf 10% van de veronderstelde schat aan het ministerie afdragen. De berging zal in oktober plaatsvinden en voor die tijd zal er nog een persconferentie gehouden worden.
Ten tweede heeft Shinil Group afgezien van een persbericht, gepubliceerd op 17 juli, geen details vrijgegeven over haar naderende ICO. Het bedrijf heeft geen officiële website of social media-account. Ook ontbreekt er een whitepaper met details over de use-cases van Shinil Gold Coin. Vanwege deze onopgeloste problemen is het belangrijk dat crypto-beleggers twee keer nadenken voor ze hun geld in de ICO investeren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie
Advertentie