Rico Engelbarts
18/08/2018 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2018 12:27

Onderzoek: 60% van top-100 cryptocurrencies heeft geen “werkend product”

ICO’s
stortplaats ico's

Meer dan 60% van de top-100 cryptocurrencies (op basis van marktaandeel) hebben tot dusver geen werkend product uitgebracht, beweert een nieuw onderzoek genaamd “Cryptocurrencies In The Top 100 With Working Products That Are In-Use” van crypto- en blockchain-website Invest In Blockchain. Van de 100 bestudeerde cryptocurrencies zijn er slecht 36 die de onderzoekers als “werkende producten” beschrijven. Onderzoekers John Bardinelli en Daniel Frumkin stellen het volgende:
Als je nog niet eens een paar mensen bent tegengekomen die cynisch zijn over de staat van de blockchain-industrie en zeggen dat het vooral oplichting en een zeepbel is, nou… dan zit je waarschijnlijk nog niet zo lang in crypto… En de waarheid is dat die cynici een goed punt hebben.
Volgens de onderzoekers is een cryptocurrency een “werkend product” als het aan de volgende drie criteria voldoet:

  • De cryptocurrency moet actief zijn en beschikbaar voor het publiek.
  • Het mainnet van de cryptocurrency moet al enige tijd geleden gereleased zijn, en het versienummer van het mainnet moet flink boven 1.0 uitkomen.
  • Bedrijven en particulieren moeten de cryptocurrency dagelijk gebruiken voor DApps, smart contracts of cryptocurrency-transacties.

De cryptocurrencies die volgens de onderzoekers aan deze eisen voldoen zijn: 0x (ZRX), Ardor (ARDR), Augur (REP), Bancor (BNT), Basic Attention Token (BAT), Bibox Token (BIX), Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitshares (BTS), Bytecoin (BCN), Decred (DCR), Ethereum (ETH), Golem (GNT), Huobi Token (HT), Komodo (KMD), KuCoin Shares (KCS), Kyber Network (KNC), Litecoin (LTC), Loom Network (LOOM), Monero (XMR), Nano (NANO), NEO (NEO), PIVX (PIVX), Polymath (POLY), Pundi X (NPXS), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Siacoin (SC), Steem (STEEM), Stellar (XLM), Tether (USDT), Wanchain (WAN), Waves (WAVES), ZCash (ZEC), en ZenCash (ZEN).
Cardano (ADA), Dash (DASH), Iota (IOTA) ontbreken aan die lijst en zijn door de onderzoeker dus niet als “werkend” bevonden. Vooral het feit dat Dash niet in het rijtje van “werkende producten” staat maar PIVX, een fork van Dash, wel, is op zijn minst een beetje vreemd.
Desondanks is het resultaat van dit onderzoek toch wel enigszins schokkend omdat vele projecten miljoenen dollar hebben opgehaald via initial coin offerings (ICO’s) zonder ooit maar iets geproduceerd te hebben voor openbaar gebruik.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie