Interesse institutionele investeerders Azië neemt toe na bullrun bitcoin (BTC) en aankondiging Libra

Interesse institutionele investeerders Azië neemt toe na bullrun bitcoin (BTC) en aankondiging Libra

Steeds meer Aziatische investeerders besluiten een klein deel van hun investeringsportfolio in cryptocurrency hedgefondsen te stoppen. De interesse onder deze investeerders nam snel toe na de aankondiging van Facebooks Libra en de bullrun van bitcoin (BTC) begin dit jaar. Dit blijkt uit een artikel van CoinDesk.

Het is in Azië, net als in de rest van de wereld, lastig om een cryptocurrency hedgefonds op te zetten. Zo zijn banken vaak vijandig als het op cryptocurrency aankomt en zorgt strenge regelgeving ervoor dat het beginnen van zo’n hedgefonds niet gemakkelijk is.

BBShares, een crypto hedgefonds uit Hong Kong, zegt dat dit jaar een keerpunt was voor het fonds. Zo zei Jett Li, chief investment officer bij BBShares:

Het tempo van [institutionele] beleggersallocatie naar crypto is dit jaar veel sneller gegaan, […] De vraag naar veilige en efficiënte institutionele activa allocatie in crypto is vrij groot.

Advertentie

Ook Tiantin Kullander, medeoprichter can crypto-investeringsbedrijf Amber Group, zag de vraag de afgelopen maanden sterk toenemen:

De interesse is er zeker, […] De frequentie [van institutionele beleggers die navraag doen naar crypto-investeringen] neemt de laatste maanden merkbaar toe.

Azië loopt op een aantal vlakken voorop in de cryptocurrency-sector. Zo zal China dit jaar nog een eigen door de centrale bank uitgegeven cryptocurrency uit gaan brengen. Verder is de regelgeving in Japan streng maar duidelijk, wat voor cryptocurrency-bedrijven gunstig uit kan pakken. Daarnaast werkt Japan naar verluidt aan een SWIFT-netwerk voor cryptocurrency.

Toch zijn er hier en daar nog problemen. Zo is het voor een crypto-investeringsbedrijf lastig om een bankrekening te openen of custodian-diensten te vinden. BBShares zegt dat het ruim een jaar duurde voordat het fonds eindelijk alles voor elkaar had. Desalniettemin lijken ontwikkelingen rondom cryptocurrency te versnellen en neemt de interesse onder investeerders steeds verder toe.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.676,17 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.614,97 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.624,00 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.659,19 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.681,21 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.692,67 Kopen
Laatste nieuws