Interesse institutionele investeerders Azië neemt toe na bullrun bitcoin (BTC) en aankondiging Libra

Steeds meer Aziatische investeerders besluiten een klein deel van hun investeringsportfolio in cryptocurrency hedgefondsen te stoppen. De interesse onder deze investeerders nam snel toe na de aankondiging van Facebooks Libra en de bullrun van bitcoin (BTC) begin dit jaar. Dit blijkt uit een artikel van CoinDesk.

Het is in Azië, net als in de rest van de wereld, lastig om een cryptocurrency hedgefonds op te zetten. Zo zijn banken vaak vijandig als het op cryptocurrency aankomt en zorgt strenge regelgeving ervoor dat het beginnen van zo’n hedgefonds niet gemakkelijk is.

BBShares, een crypto hedgefonds uit Hong Kong, zegt dat dit jaar een keerpunt was voor het fonds. Zo zei Jett Li, chief investment officer bij BBShares:

Het tempo van [institutionele] beleggersallocatie naar crypto is dit jaar veel sneller gegaan, […] De vraag naar veilige en efficiënte institutionele activa allocatie in crypto is vrij groot.

Ook Tiantin Kullander, medeoprichter can crypto-investeringsbedrijf Amber Group, zag de vraag de afgelopen maanden sterk toenemen:

De interesse is er zeker, […] De frequentie [van institutionele beleggers die navraag doen naar crypto-investeringen] neemt de laatste maanden merkbaar toe.

Azië loopt op een aantal vlakken voorop in de cryptocurrency-sector. Zo zal China dit jaar nog een eigen door de centrale bank uitgegeven cryptocurrency uit gaan brengen. Verder is de regelgeving in Japan streng maar duidelijk, wat voor cryptocurrency-bedrijven gunstig uit kan pakken. Daarnaast werkt Japan naar verluidt aan een SWIFT-netwerk voor cryptocurrency.

Toch zijn er hier en daar nog problemen. Zo is het voor een crypto-investeringsbedrijf lastig om een bankrekening te openen of custodian-diensten te vinden. BBShares zegt dat het ruim een jaar duurde voordat het fonds eindelijk alles voor elkaar had. Desalniettemin lijken ontwikkelingen rondom cryptocurrency te versnellen en neemt de interesse onder investeerders steeds verder toe.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.074,50 Kopen
1
Litebit
€29.393,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.397,80 Kopen
3
SATOS
€29.621,00 Kopen
Meer nieuws

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn...