Rico Engelbarts
24/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2019 10:45

John McAfee is op een boot op de vlucht voor de belastingdienst

Nieuws
john_mcafee_op_de_vlucht_voor_de_amerikaanse_belastingdienst

In een onlangs verschenen video vertelt John McAfee dat hij op de vlucht is geslagen voor de Amerikaanse belastingdienst. Hij zou op zijn boot op internationale wateren zitten. Dat McAfee op de vlucht is geslagen lijkt verband te hebben met een andere tweet van hem, waarin hij zegt dat hij al jaren geen belasting meer heeft betaald.


In de video vertelt McAfee, tevens kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020, dat vier leden van zijn campagneteam en zijn vrouw al zijn aangeklaagd door de IRS (de Amerikaanse belastingdienst). In diezelfde video herhaalt hij nogmaals wat hij eerder al eens zei: “Ik heb al acht jaar geen belasting meer betaald, en heb daar nooit een geheim van gemaakt.” Verder zei McAfee in zijn video:

Ze willen me het zwijgen opleggen en dat zal ik niet toestaan, ik voer mijn campagne in ballingschap op deze boot voor nu – ik zal niet toestaan dat ze me gevangen zetten en mij het zwijgen opleggen, wat ze meteen zullen doen. Waarom zouden ze dat doen? Er bestaat een risico dat ik vlucht. En dat is niet zo gek, ik ben namelijk al op de vlucht … Vandaag, crypto-community, zijn we in oorlog, en ik sta aan de frontlinie.

De crypto-liefhebber tweette begin dit jaar nog dat hij weigert belasting te betalen. Zo zei hij dat belastingen illegaal zijn, en dat hij daarom al acht jaar geen belasting heeft betaald. Hij zou al “10 miljoen dollar aan belasting hebben betaald, en geen enkele service als tegenprestatie hebben ontvangen”.
Op basis van verschillende verklaringen is McAfee op weg naar Venezuela. Echter zegt McAfee “twee jaar” op zijn boot te willen blijven zitten, en dat hij goed genoeg kan vissen om zo’n periode te kunnen overleven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie