Rico Engelbarts
19/12/2018 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2018 10:45

JP Morgan: Institutionele investeerders worden afgeschrikt door bearmarkt

Nieuws
JP_Morgan_institutionele_investeerders_worden_afgeschrikt_door_bearmarkt

Volgens de inschattingen van analisten van JP Morgan Chase & Co worden veel institutionele beleggers afgeschrikt door de langdurige cryptocurrency bear-markt. Dit laat de investeringsbank weten in een onderzoeksrapport van 14 december.
“Deelname van financiële instellingen aan Bitcoin-handel lijkt te vervagen,” schreef het team van JP Morgan. Een van de analisten, Nikolaos Panigirtzoglou, laat tevens weten dat de instroom sterk gedaald is.
Panigirtzoglou duidde er ook op dat de crypto-handelsvolumes zijn gedaald, evenals de interesse in Bitcoin futures. Dit heeft een verpletterende fall-out opgeleverd over de gehele markt, merkte hij op.
Bovendien, heeft de langdurige neerwaartse markt een massale uitputting veroorzaakt onder niet-winstgevende miners. Zulke miners hebben te lijden onder een ontrafelende hashrate over de afgelopen paar maanden.

Dit suggereert dat de prijzen zijn gedaald tot een punt waarop het voor sommige partijen oneconomisch wordt om te minen, die dusdanig hun installaties hebben uitgeschakeld.

Echter zijn er ook velen die geloven dat mining-kosten niet de juiste benchmark zijn voor het waarderen van cryptocurrencies. Ook Barry Silbert, oprichter van van crypto-investeringsfonds Digital Currency Group deelt die mening. Zo liet Silbert in een recente interview met CNBC weten:

Je moet de investeringsbeslissing die een miner maakt scheiden van de bedrijfskosten van het minen zelf.

Silbert blijft beweren dat crypto-miners een langetermijnfocus hebben; ze denken niet aan kortetermijnwinsten:

De miners die de afgelopen vijf jaar zijn opgericht hebben enorme hoeveelheden kapitaal bijeengebracht. Ze hebben genoeg vermogen om het minen met verlies voort te zetten.

JP Morgan’s terughoudendheid ten opzichte van Bitcoin is echter niet nieuw. De CEO van de investeringsbank, Jamie Dimon, uit openlijk zijn ongenoegen omtrent Bitcoin en heeft het vaak als ‘fraude’ bestempeld. Zo liet de CEO in 2017 nog weten dat hij elke JP Morgan trader die aan crypto meedoet zou ontslaan.
In oktober 2018 herhaalde Dimon opnieuw dat hij crypto verafschuwt. Echter liet hij ditmaal ook weten dat hij blockchain zelf wel als een legitieme innovatie ziet:

I don’t really give a sh*t” … “Blockchain is echt, het is technologie, maar Bitcoin is niet hetzelfde als een fiat-valuta.

Toch zijn Dimon’s collega’s het niet geheel met hem eens; eerder liet Allianz’ hoofdeconoom Mohamed El-Erian weten dat Bitcoin de huidige uitverkoop van de markt zal overleven, zeggende “It’s here to stay”. El-Erian gelooft echter niet dat cryptocurrencies binnenkort fiat zullen vervangen.
Ook voormalig Goldman Sachs partner Mike Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, blijft achter de crypto-markt staan. Novogratz is tevens van mening dat de markt in 2019 een ommekeer zal maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement