Rico Engelbarts
13/12/2018 07:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2018 07:20

Mike Novogratz blijft vierkant achter cryptocurrency staan

Nieuws

Mike Novogratz, voormalig partner bij Goldman Sachs en oprichter en CEO van Galaxy Digital, heeft in de afgelopen jaren een fortuin verdiend aan Bitcoin (BTC) maar dit jaar flinke verliezen moeten incasseren. In een interview met Bloomberg zegt hij dat zijn bedrijf, dat op haar website stelt “de brug tussen de crypto- en de institutionele werelden” te zijn, ervan baalt dat haar investeerder geld verloren hebben, maar zich geen zorgen maakt over de toekomst:

Ik ben erin gestapt omdat ik dacht dat crypto op de lange termijn een echte structurele verandering in de wereld zal worden en ik mijn portfolio gewoon kan afdekken. En om eerlijk te zijn hebben we het heel goed gedaan door bij de eerste 60%-prijsdaling geen geld te verliezen. Waar je niet bij stilstaat is dat een markt zoals Bitcoin die met 84% gedaald is, 60% daalde en vervolgens nóg eens 60% zakte. Dat is waar het pijnlijk kan worden. Je begint weer Ether (ETH) te kopen omdat het, na $1.300 waard geweest te zijn, slechts $400 is. Maar dan zakt het naar $100 en ben je 75% van je geld kwijt. We hebben het in die context niet heel belabberd gedaan, maar we hebben wel verlies gemaakt.

Ondanks het feit dat zijn Galaxy Digital, dat in 2017 gelanceerd werd met een investering van $300 miljoen van Novogratz zelf, verliezen moest incasseren in het afgelopen jaar, zegt Novogratz de strategie voor zijn bedrijf niet drastisch aan te zullen passen. Hij stelt een bedrijf te hebben dat volgend jaar quitte zal spelen, of zelfs winst zal maken, en ondanks de tegenslagen heilig in Bitcoin als het digitale goud te geloven:

Ik geloof dat Bitcoin digitaal goud gaat worden. Dat houdt in dat het de enige van alle coins is die een legaal piramidespel wordt. Net zoals goud dat is. Al het goud dat ooit in de geschiedenis van de wereld gedolven is, past in een Olympisch zwembad. Je bent niet goed bij je hoofd als je denkt dat dat zwembad $8 biljoen waard is. Maar dat is het wel omdat we zeggen dat het zo is.

Novogratz denk dat de markt voor cryptocurrency voor de komende maanden stil zal blijven liggen, omdat de vraag van het publiek is afgenomen en de speculatie rondom crypto enigszins is gestabiliseerd. Hij benadrukt echter dat zijn bedrijf en team wachten tot de volgende golf van investeerders, gebruikers en bedrijven aantreedt; iets wat hij als onvermijdelijk beschouwt. Het gevoel van onvermijdelijkheid, dat er heerste toen BTC op weg was naar de $20.000 vergelijkt Novogratz met drugs:

Dat was een drug en dat zeg ik niet zomaar. Als er zo’n speculatieve gekte is barst het van de testosteron en zie je veel hebzucht. Nu is het publiek een stuk nuchterder; de drugs zijn uitgewerkt. Als we ons ergens bevinden is dat aan de andere kant, in het stadium van het pessimisme, de angst en het “O mijn god, het gaat richting de nul”. Maar het zal niet nul worden. We zijn in de methadon-kliniek.

Onlangs gaf Novogratz nog aan ervan overtuigd te zijn dat er in 2019 “een ommekeer” zal plaatsvinden op de cryptomarkt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie