Timo Bult Timo Bult
20/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2019 15:45

Let op: Cloud Token is oplichting en dit is waarom

Nieuws
Let op: PlusToken is oplichting en dit is waarom

Bij Crypto Insiders hebben we vragen ontvangen omtrent de legitimiteit van Cloud Token, een project dat investeerders naar verluidt helpt om automatisch geld te verdienen middels trading-software. In dit artikel lees je waarom dit project oplichting is en hoe de oplichters achter Cloud Token te werk gaan.
Cloud Token is sinds de zomer van 2019 actief. Beleggers konden deelnemen door cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te kopen en deze naar de Cloud Token-wallet te sturen. Zoals op een van de websites van de oplichters te lezen valt verkoopt de software de cryptocurrency automatisch en genereert het daarmee automatisch rendement.
Het blijkt hier echter om niets minder dan een piramidespel te gaan; nietsvermoedende beleggers stoppen er geld in en verdienen in eerste instantie ook echt cryptocurrency. Echter wordt dit “rendement” uitbetaald met de inleg van nieuwe beleggers. Zodra de instroom van nieuwe beleggers opdroogt, droogt ook de instroom van nieuw geld op waardoor de vroegere beleggers niet meer uitbetaald kunnen worden, met als gevolg dat het hele systeem implodeert.
Lekker Cryptisch waarschuwt zijn lezers nu dat de activiteiten rondom het project weer aan het toenemen zijn. Cloud Token sloot de eerste versie van de software namelijk volledig af, waarschijnlijk omdat de instroom van nieuwe beleggers te klein werd om de rest van de beleggers uit te kunnen betalen. Nu zijn er meerdere websites te vinden waarop te lezen valt dat binnenkort “Cloud 2.0” wordt uitgebracht, een zogenaamd verbeterde versie van de eerste versie.
De toegenomen activiteiten zijn de grootste crypto-aanbieders in Nederland inmiddels opgevallen, zo ook Bitcoin Meester. In een reactie aan Lekker Cryptisch laat Christiaan Jimmink, marketing manager bij Bitcoin Meester, weten:

We merken in de markt een toename van meldingen over Cloud Token […] We adviseren altijd om er ver weg van te blijven.

De websites van Cloud Token zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te vinden, en het betreft dus in alle gevallen oplichting. Een handige vuistregel die zeker in de crypto-wereld goed van pas komt is: Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie