Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 15:00

Mastercard zet crypto strategie voort met nieuwe aanvraag

Nieuws
Esta nueva asociación de Mastercard permite realizar pagos con cryptos

Foto: Shutterstock/Che Media

De toonaangevende betalingsprovider Mastercard is vaak in het crypto nieuws verschenen vanwege zijn prominentie crypto strategie. De aanbieder van betalingsdiensten heeft inmiddels al talloze samenwerkingen met enorme cryptobedrijven op zijn naam staan en lijkt meer dan overtuigd te zijn van een bloeiende toekomst als het aankomt om digitale activa. Om meer voet aan wal te krijgen in cryptoland heeft Mastercard nu een nieuw merkaanvraag ingediend.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Web3 merkaanvraag Mastercard

Op 19 juni bracht advocaat Michael Kondoudis het nieuws naar buiten dat Mastercard een week eerder een merkaanvraag heeft ingediend bij het US Patent and Trademark Office (USPTO).

Kondoudis liet weten dat Mastercard tot doel heeft om een software voor crypto- en blockchain transacties te introduceren en verbindingen tussen virtual asset service providers tot stand wil brengen om naadloze cryptotransacties mogelijk te maken.

Het merkaanvraag geeft echter geen specifieke details weer over de lancering van producten en diensten en dus blijft het voor nu vooral gissen naar de volgende stap in de crypto strategie van Mastercard.

Advertentie

Mastercard en crypto

De indiening van de betalingsgigant is slechts een van de recente stappen die het heeft ondernomen om zijn crypto strategie door te zetten nadat het eind februari naast Visa had besloten om plannen voor nieuwe partnerschappen met cryptobedrijven op te schorten. Deze beslissing had te maken met de slechte markt- en regelgevingsomstandigheden en veranderde niets aan hun vertrouwen in crypto en blockchain voor de lange termijn.

Mastercard lijkt nu echter weer aardig op de rit te zitten wat betreft zijn betrokkenheid binnen de crypto sector. Zo ging het in maart een samenwerking aan met de grote cryptobeurs Bybit voor de lancering van een debitkaart waarmee gebruikers met crypto kunnen betalen.

Eind april onthulde Mastercard tevens de uitbreiding van zijn crypto-betaalkaartprogramma, waarbij het verklaarde dat het van plan was om zijn uitgebreide lijst aan samenwerkingen met cryptobedrijven te vergroten. Grote namen als Binance, Gemini en Nexo bieden in samenwerking met Mastercard al crypto-betaalkaarten aan in verschillende landen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie