Erik Juffermans Erik Juffermans
27/09/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 17:30

Microsoft lek openbaart crypto plannen Xbox

Nieuws
Microsoft lek openbaart crypto plannen Xbox

Foto: ALDECA studio/Shutterstock

Gelekte documenten van Microsoft duiden op mogelijke grootse crypto plannen. De documenten suggereren onder andere dat Microsoft van plan is om crypto wallets naar de Xbox te halen, de bekende gaming console van het bedrijf. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Microsoft Xbox lekt crypto plannen

De gelekte documenten tonen een ‘roadmap’ van Xbox uit mei 2022. Deze routekaart bevat ook ondersteuning voor een crypto wallet. Verdere details over de integratie hiervan zijn echter niet zichtbaar.

De lek komt door de rechtszaak die loopt tussen Microsoft en de Federal Trade Commission. Hierbij stuurde Microsoft per ongeluk de verkeerde documenten. De documenten zijn inmiddels van de website gehaald.

Hoewel de documenten dus weinig details geven over de crypto plannen van Xbox, is de crypto gemeenschap er toch optimistisch over. Tyler Winklevoss van Gemini heeft er het volgende over te zeggen.

“Crypto is game geld en gaming is groter dan Hollywood en de muziek industrie samen.”

Aldus Winklevoss, die reageert op de woorden van Phil Spencer, het hoofd van Xbox.

“Het is moeilijk om het harde werk van ons team op deze manier gedeeld te zien worden. Er is zoveel veranderd en er is zoveel om naar uit te kijken. In de toekomst zullen we de echte plannen delen.”

Wat betekent dit voor crypto?

Spencer geeft dus aan dat de gelekte informatie niet geheel meer actueel is. Hij hoopt hiermee critici gerust te stellen. Niet iedereen is namelijk te spreken over de gelekte plannen van Xbox. Een van de gelekte plannen is namelijk de overgang naar een volledig disc-vrije console.

Of de crypto plannen van Xbox dus nog actueel zijn is moeilijk te zeggen. Maar als deze plannen er nog zijn, wat zou dit precies betekenen? Een dergelijke crypto adoptie van een zeer bekend product zou gigantisch zijn voor de adoptie. Zoals Winklevoss al zei, is crypto een interessante markt voor de gaming industrie. Veel gaming bedrijven proberen voorzichtig al crypto te implementeren.

Een crypto adoptie van een gerenommeerde naam als Xbox zou echter een reusachtig stap zijn, en dus ook geweldig nieuws zijn voor de crypto wereld.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement