Timo Bult Timo Bult
14/10/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 13:05

Binance biedt noodlijdende bitcoin miners $500 miljoen aan leningen

Nieuws
Binance biedt noodlijdende bitcoin miners $500 miljoen aan leningen

Foto: increation87/Shutterstock

De huidige marktsituatie is niet geweldig. Investeerders zien hun portfolio’s in waarde dalen en ook bitcoin (BTC) miners hebben het moeilijk. De grote crypto exchange Binance biedt hen nu een helpende hand. Het lanceert namelijk de mogelijkheid om geld te lenen en zo de deuren open te kunnen houden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance biedt bitcoin miners een helpende hand

Voor de bitcoin miners is de situatie extra pijnlijk. In veel gevallen investeerden zij miljoenen in geavanceerde centra, echter lopen zij nu op het tandvlees nu de energieprijzen stijgen en de bitcoin prijs juist daalt.

Binance lanceert daarom een programma om noodlijdende miners te helpen. In totaal zet Binance Pool $500 miljoen opzij voor partijen die het nodig hebben. Zij kunnen geld ontvangen in de vorm van een 18 tot 24 maanden durende lening.

De exchange verstrekt de lening natuurlijk niet zomaar. Miners zullen onderpand moeten kunnen bieden “hetzij fysieke of digitale activa, geaccepteerd voor Binance” aldus de aankondiging. De rentepercentages voor zo’n lening ligt ergens tussen 5 en 10%.

Bitcoin miners verkopen

De lening kan interessant zijn voor BTC miners die simpelweg geen geld meer hebben om de energierekening te betalen, of veel bitcoins in hun reserves hebben maar deze niet willen verkopen. Zodoende kunnen zij hun operatie voortzetten in de hoop dat betere tijden aanbreken.

Toch zijn er veel miners die wel hun bitcoins verkopen. Dat was te lezen in het bitcoin nieuws gisteren. De reserves van de miners zou inmiddels zover zijn geslonken dat deze op hetzelfde niveau als 12 jaar geleden staan.

Dat wil niet zeggen dat de bitcoin mining industrie op klappen staat, in tegendeel. De wil om te blijven groeien, ook in deze tijden, is er nog altijd. Dat blijkt uit recent onderzoek van Arcane Research onder beursgenoteerde bitcoin mining-bedrijven. Zij willen dit jaar nog hun rekenkracht laten groeien met 27 exahashes per seconde (EH/s).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie