Simon Bosch Simon Bosch
10/10/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 19:05

Publieke bitcoin miners willen fors groeien tegen eind 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Publieke bitcoin miners willen fors groeien tegen eind 2022

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Het fenomeen bitcoin (BTC) mining is ondanks de energiecrisis nog springlevend, alhoewel veel miners het wel zwaar hebben. Toch houden publieke BTC miners de moed erin. Tegen het eind van dit jaar willen ze zelfs flink meer rekenkracht hebben.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin hashrate moet nóg hoger

Dat schrijft Arcane Research. De gecombineerde hashrate van publieke miners op het Bitcoin-netwerk moet volgens deze blockchain-analist eind dit jaar zo’n 80,7 exahash per seconde (EH/s) bereiken. Veel publieke miners zijn namelijk van plan om hun rekenkracht te vergroten, die capaciteit moet de komende tijd langzaam online komen.

De afgelopen tijd is de hashrate al flink aan het stijgen, wat aanduidt dat het netwerk zelf ondanks de lage prijzen erg robuust is. Helaas is dit niet alleen maar goed nieuws. Door de hoge activiteit is de mining difficulty ook flink omhoog gegaan. Miners krijgen dus minder gemakkelijk betaald voor hun werk, terwijl ze veel moeite in het netwerk stoppen en de bitcoin-prijs hard gedaald is.

Volgens Arcane Research is het nog niet gedaan met de hoge hashrate. Op het moment van schrijven staat deze op ongeveer 270 EH/s. De publieke miners zijn op dit moment goed voor ongeveer 54 EH/s, of omgerekend ongeveer 20% van het netwerk. De data-analist is nagegaan wat de uitbreidingsplannen van publiek verhandelbare miners zijn. Ondanks dat het jaar bijna voorbij is is het plan om nog eens 27 EH/s aan capaciteit toe te voegen.

Advertentie

Hoge hashrate niet goed voor bitcoin prijs

Een hoge hashrate betekent weliswaar dat het netwerk erg actief is, maar volgens sommige analisten is dit allesbehalve goed voor de prijs. Sommige miners zullen namelijk geforceerd worden om hun holdings te verkopen. Daardoor stijgt het aanbod, en bij een gelijke vraag drukt dat de prijs.

Ook bij Ethereum (ETH) ziet het er minder goed uit. Na de Merge-upgrade zijn ook veel ETH-miners gaan verkopen, en de stapel ether waar zij op zitten is niet bepaald klein.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie