Simon Bosch Simon Bosch
19/10/2022 10:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2022 10:31

Binance start in november met ‘cloud mining’

icon-mining
Mining

Foto: Shutterstock/increation87

Vorige week maakte Binance bekend dat het financiële steun gaat bieden aan bitcoin-miners die in nood verkeren door de hoge energieprijzen, de hoge difficulty en de lage bitcoin-prijzen. Maar de populaire exchange blijkt meer plannen te hebben met de zwakke markt, het stapt namelijk in cloud mining.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance stapt in cloud mining

Dat schrijft CoinDesk, die met een woordvoerder van Binance heeft gesproken. De exchange heeft al een dienst onder de naam Binance Pool, waarmee miners hun eigen hardware kunnen verbinden met dat van anderen om hun prestaties te verbeteren. Maar deze hardware is erg duur. Ook de fluctuerende energieprijzen zorgen ervoor dat het spel een stuk ingewikkelder wordt.

Binance wil dat verhelpen door met cloud mining te beginnen. Hiermee kun je met een simpel abonnement Binance voor je laten minen – een soort Netflix voor BTC-mining dus. Je hoeft dan geen dure hardware te kopen, en je hoeft ook geen rekening te houden met de staat van de machines en energieprijzen.

Voor een partij als Binance zal de stap naar cloud mining niet zo enorm zijn. Het biedt immers al mining-software voor Binance Pool. Het bedrijf zal bovendien uitstekend weten hoe de markt precies in elkaar steekt, daar heeft het zijn eigen onderzoeksafdeling voor.

Advertentie

Binance biedt hulp tijdens berenmarkt

Vorige week onthulde het financiële steun van 500 miljoen dollar aan miners in nood. Maar gratis is dit geld niet; het gaat wel om leningen. Bovendien gaat het om ‘maar’ 500 miljoen, wat best beperkt is. Deze bedrijven zouden hiermee genoeg hebben om 12 tot 24 maanden vooruit te kunnen, maar het is onduidelijk hoeveel bedrijven Binance hiermee wil helpen.

Het handelsplatform is in staat tot het investeren van dit soort bedragen omdat het de afgelopen stierenmarkt een groot deel van zijn winst in cash heeft gehouden. Dat kwam omdat het in het achterhoofd hield dat bitcoin maar zo 80% kan dalen – iets waar het nu gelijk in heeft gekregen. Ook was een groot deel van de omzet afkomstig van stablecoins.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie