Simon Bosch Simon Bosch
04/07/2022 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2022 10:35

Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Ivan Babydov

De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

Wispelturige crypto koersen verdampen honderden miljoenen euro’s
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bailouts niet de moeite waard

In een interview met Bankless verklaart de topman, die ook bekendstaat als simpelweg ‘CZ’, dat het helemaal vooraan in de rij stond wat crypto-bailouts betreft. ‘Alle kansen komen naar ons allemaal,’ vertelde hij, waarmee hij met ‘ons’ doelde op de sterke crypto-bedrijven met genoeg kapitaal voor bailouts.

We konden waarschijnlijk als eerste kiezen. Van alle deals die je in het nieuws hebt gehoord komen ze als eerste naar ons.’ Hij benadrukte dat hij de geheimhoudingsplicht die veel van deze deals met zich meebrengen wilt respecteren, daarom kan hij verder geen details noemen.

Advertentie

Veel cash tijdens bullmarkt

Hij vertelde ook dat Binance goed om kon gaan met de crash. Het bedrijf heeft bij niemand schuld en zelfs nu is het nog winstgevend. Zelfs in bullmarkten houdt het bedrijf in het achterhoofd dat Bitcoin (BTC) 80% kan dalen.

CZ denkt dat veel crypto-bedrijven dachten dat de bullmarkt lang door zou gaan. Binance hield in het achterhoofd dat de markt hard op en neer kan gaan, en daarom hield het zelfs tijdens de stierenmarkt vrij veel cash aan. Ook komt de omzet van Binance in verschillende cryptocurrencies. 25% tot 30% daarvan is afkomstig uit stablecoins. De topman zegt dat het bedrijf daar nu sterk van afhankelijk is.

Verder zegt CZ dat bearmarkten een goede kans bieden om te blijven investeren. Binance blijft bijvoorbeeld mensen aannemen, terwijl de meeste exchanges mensen ontslaan. Wel is het belangrijk om rationeel te blijven en goed op je geld te letten. 

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie