Wessel Kersting Wessel Kersting
15/06/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2022 16:45

Binance Heeft Juist veel Profijt van Dalende Markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance Heeft Juist veel Profijt van Dalende Markt

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Changpeng Zhao, de CEO van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange Binance en ook wel bekend al CZ, heeft in een interview aangegeven dat deze crypto bearmarkt mogelijk juist goed kan zijn voor de exchange.

CZ gaf in het interview aan zich ook geen zorgen te maken voor deze ‘crypto winter’. Hij gaf aan dat het niet zijn eerste bearmarkt is. Hij heeft dit zelf al drie keer meegemaakt een Binance al twee keer.

Worden cryptowallets echt verboden? Een diepere analyse
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance blijft aannemen

De cryptocurrency sector heeft de afgelopen periode zware klappen te verduren gekregen en vele cryptocurrencies zijn hard onderuit gegaan. Ondanks dat zegt de Binance baas dat het een perfect moment is om nieuwe werknemers aan te nemen. Ondanks dat andere crypto bedrijven werknemers ontslaan, zal Binance dat niet doen.

Changpeng Zhao neemt het risico om in een neerwaartse markt, waarin het met de omzet juist slechter zou moeten gaan, nieuwe werknemers aan te nemen. Dit doet hij zodat wanneer het weer opklaart in crypto land, ze een groot voordeel hebben.

“Op dit moment is het veel beter om mensen in dienst te nemen, tijdens bullmarkten begint iedereen zijn eigen projecten en krijgt iedereen een belachelijke hoeveelheid compensatie. Nu zijn de markten evenwichtiger, dus er zijn toptalenten beschikbaar en die willen we aannemen.” zei hij.

Toch zien we op het moment dat andere crypto exchanges het tegenovergestelde doen. Zij ontslaan namelijk werknemers. Enkele voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld Coinbase, Crypto.com, Gemini en BitMEX. Zij hebben tussen de 5% en 18% van hun werknemers ontslagen. Robinhood, een tradingplatform voor traditionele financiële instrumenten, heeft aangegeven in april 9% van haar werknemers te hebben ontslagen.

Advertentie

Hoe kan Binance dit doen?

Changpeng heeft aangegeven dit te kunnen doen aangezien zij altijd erg voorzichtig waren met grote uitgaven. Hij gaf aan dat Binance geen reclameblokje heeft gekocht tijdens de super bowl of rechten hebben gekocht voor een bepaald stadion.

Dit waren natuurlijk verwijzingen naar de reclame van Coinbase tijdens de super bowl en Crypto.com die de rechten van het Staples Center hebben gekocht, en de naam naar Crypto.com stadium hebben gewijzigd.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie