Roy van Krieken Roy van Krieken
09/10/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2021 13:01

Bitcoin (BTC) hash-rate grotendeels hersteld, handelsvolume bereikt nieuwe records

icon-mining
Mining

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

 

De afgelopen paar weken heeft de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) mooie dingen laten zien. Na maanden van roodgekleurde markten en weinig interessante prijs actie was bitcoin eindelijk in staat om naar boven uit te breken. Op het moment bevindt de koers van bitcoin zich zelfs rond de $55.000.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hash-rate

Niet alleen de koers van bitcoin heeft een mooi herstel laten zien. De hash-rate van het Bitcoin netwerk, ofwel de totale rekenkracht, heeft zich gedurende de afgelopen maanden terug naar boven weten te vechten.

Toen de bitcoin miners in China een paar maanden geleden plotseling moesten vertrekken kelderde de hash-rate van het Bitcoin netwerk. Dit had als gevolg dat de snelheid van het netwerk lager werd. Gelukkig is het netwerk in staat om zich aan te passen naar de omstandigheden en werd dit redelijk snel opgevangen, maar de gevolgen waren tijdelijk groot.

Op dit moment bereikt deze hash-rate weer bijna de vorige all-time highs. Een paar maanden geleden was de absolute piek zo’n 198,5 EH/s. Op het moment bevinden we ons weer boven de 180 EH/s. Een uitstekend herstel dus.

Advertentie

Handelsvolume

Door de wederkeer van de interesse van crypto investeerders is het handelsvolume van bitcoin eveneens terug waar het geweest was. De on-chain data van het ‘Total Transfer Volume’, ofwel de totale hoeveelheid bitcoins die zijn verhandeld op het netwerk, laat zien dat er gedurende de afgelopen maand een enorm hoge activiteit was op het Bitcoin netwerk.

Sterker nog, dit handelsvolume bereikte niveaus die al in zo’n vijf jaar tijd niet meer gezien zijn. De hoeveelheid bitcoin dat werd verhandeld in september van dit jaar is ongeveer twee keer zo groot als de beste periode van de vorige marktcyclus.

Dit doet enkele analisten vermoeden dat er een explosieve koersbeweging aanstaande is. Een aantal van deze analisten geloven zelfs dat een nieuwe all-time high van bitcoin sneller kan plaatsvinden dan we misschien wel denken.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie