Roy van Krieken Roy van Krieken
03/10/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/10/2021 19:04

De Chinese oorlog tegen crypto: Exchanges sluiten deuren, maar bitcoin (BTC) hash-rate herstelt

Nieuws
De Chinese oorlog tegen crypto: Exchanges sluiten deuren, maar bitcoin (BTC) hash-rate herstelt

Halverwege dit jaar opende de Chinese overheid opnieuw het vuur op de wereld van crypto. Bitcoin (BTC) miners in het land werden opgedragen op korte termijn hun spullen te pakken en verhuisden naar andere landen. 

Het bleef hier echter niet bij. Onlangs maakt de centrale bank van China bekend dat zij ook de handel van cryptocurrencies in China op de schop gingen nemen. Het is duidelijk dat China voor eens en altijd cryptocurrencies wil verbannen uit het land.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit

Crypto exchanges

Door het verbannen van de handel in cryptocurrencies zijn veel grote crypto exchanges zwaar geraakt. De Chinese markt is enorm en er bestaan zelfs crypto exchanges die zich volledig hebben gefocust op deze markt.

Veel crypto exchanges zijn dan ook genoodzaakt om hun deuren te sluiten in China. Gebruikers hebben veelal het bericht gekregen dat hun accounts op 31 december 2021 gesloten zullen worden.

Het laatste voorbeeld van een exchange die dergelijke stappen heeft ondernomen is KuCoin. Chinese gebruikers van KuCoin worden opgedragen om hun bezittingen op te nemen voor 31 december alvorens hun accounts permanent gesloten zullen worden door KuCoin.

Onder meer Huobi, Binance en OKEx hebben vergelijkbare maatregelen genomen naar aanleiding van de uitspraak door de Chinese centrale bank. Ook deze crypto exchanges zullen Chinese gebruikers gaan weren en zullen voor het einde van het jaar afscheid nemen van hun bestaande gebruikers.

Advertentie

Hash-rate herstelt

Voor Chinese crypto investeerders zijn de radicale maatregelen uiteraard funest. De globale crypto markt lijkt echter een stuk beter bestand tegen de Chinese oorlog op de crypto industrie.

Toen de miners in China een paar maanden geleden plotseling moesten vertrokken kelderde de rekenkracht, of hash-rate, van het Bitcoin netwerk. Dit had als gevolg dat de snelheid van het netwerk lager werd. Gelukkig is het netwerk in staat om zich aan te passen naar de omstandigheden en werd dit redelijk snel opgevangen, maar de gevolgen waren tijdelijk groot.

Inmiddels lijkt het netwerk bijna weer volledig op kracht te zijn. De hash-rate van het Bitcoin netwerk nadert namelijk weer de vorige all-time high. Op het hoogtepunt was de hash-rate van het netwerk 198,5 EH/s. Gisteren stond deze hash-rate weer op zo’n 177,5 EH/s. Een uitstekend herstel dus!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie